Chloé Herbiet heeft in Kopenhagen de halve marathon afgewerkt in 1u11:20. Ze maakt zo een grote sprong vooruit op de Belgische aller tijden-ranglijst en moet alleen nog Marleen Renders laten voorgaan. Belofte Jana Van Lent kwam er ook in actie en noteerde eveneens een persoonlijk record.

Chloé Herbiet beleefde tot hiertoe een droomseizoen en is voorlopig nog niet aan ophouden toe. Na pisterecords over 1500m, 3.000m, 5.000m en 10.000m doet ze nu ook beter dan haar sterke debuutchrono op de halve marathon van in maart dit jaar. De pupil van Thomas Vandormael bij Team Rock’n Run had sindsdien 1u12:59 achter haar naam staan, goed voor de twaalfde plaats aller tijden op de Belgische ranking.

In Kopenhagen deed Herbiet vandaag een grote hap van haar besttijd. De WACO-atlete liep aan een heel constant tempo door de Deense straten. Na 10 km kwam ze door in 33’51. De daaropvolgende 5 km ging een tikkeltje moeizamer. Nadien vond Herbiet nieuwe moed en werd het gaspedaal opnieuw wat steviger ingedrukt. Het resultaat mocht er wezen. De nog altijd maar 24-jarige atlete finishte als 21e in een knappe 1u11:20 en maakt een reuzesprong naar de tweede plaats op de Belgische ranking aller tijden. Ze gaat onder meer Nina Lauwaert en Hanne Verbruggen voorbij en komt tot op zo’n twee en een halve minuut van de ongenaakbare Marleen Renders.

Zes minuten later mocht ook Jana Van Lent met de brede glimlach over de finish komen. De atlete die eerder dit jaar nog deelnam aan de 10.000m op het EK voor beloften liep met 1u17:15 haar snelste halve marathon ooit.