Het WK van Julien Watrin houdt voor het tweede jaar op rij op in de halve finales van de 400m horden. Individueel althans. Watrin eindigde als vijfde in zijn reeks, wat niet volstond voor een plaats bij de beste acht. Met 48”94 duikt hij wel voor de tweede dag op rij onder de 49 seconden. Voor de finale was minimaal een Belgisch record nodig.

De halve finales van de 400m horden vormen het eindstation voor Julien Watrin. De bonkige atleet hoopte op meer, maar liep eigenlijk nooit in een kansrijke positie. In de laatste rechte lijn tikte hij ook nog een horden aan waardoor hij opnieuw nog enkele honderdsten moest toegeven op zijn kompanen.

Watrin werd met 48″94 uiteindelijk zeventiende op zijn tweede individueel WK, drie plaatsen minder dan vorig jaar. Voor een plaats bij de beste acht was 48″39 nodig, een kleine drie tienden sneller dan zijn eigen BR.

Foto: Jeroen De Meyer

“Technisch klopte het niet helemaal, maar snelheid zit goed”

“De opwarming liep niet zo vlot. Ik geloofde er wel nog altijd in en wilde de foutjes die ik gisteren maakte er vandaag zeker uit hebben. Het was helaas het omgekeerde. Ik ben iet te relaxed en passief aan mijn wedstrijd begonnen. Ik moet harder durven vertrekken. Op de laatste horde tikte ik zoals wel vaker de hindernis aan. Ik heb het er met mijn trainer vooraf nog over gehad. Hij denkt dat het niet met vermoeidheid te maken heeft, maar eerder met techniek en passenritme.”

“Technisch klopte het dus niet helemaal, maar met mijn snelheid zit het goed. Ik loop hier sneller dan wat ik tot voor gisteren dit jaar al neerzette. Nu volgt er nog de 4x400m. Het is jammer dat Kevin er niet bij kan zijn. Met al zijn ervaring blijft het een groot verlies, al hebben we zeker nog altijd een goede ploeg.