Elien Vekemans heeft op haar eerste internationaal kampioenschap bij de senioren niet kunnen stunten. De 22-jarige atlete, die dit WK meenam om ervaring op te doen, strandde niet onlogisch in de kwalificaties van het polsstokspringen. Met 4m35 bleef Vekemans een eind verwijderd van de kwalificatiehoogte van 4m65.

Het hoogtepunt van dit seizoen lag voor Elien Vekemans op het EK voor beloften. De DCLA-atlete stelde niet teleur en oogstte er knap een zilveren medaille in het polsstokspringen. Het WK in Boedapest was een mooi extraatje voor haar en een mooie kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau.

Het PR van Vekemans staat sinds dit jaar op 4m50. De finale leek in principe dan ook onhaalbaar met een rechtstreekse kwalificatielimiet van 4m65. Vekemans begon eraan op 4m20 en kende geen problemen op deze hoogte. Op 4m35 lukte het in de derde poging. Daarna ging de lat naar haar persoonlijke recordhoogte, maar daar ging het drie keer mis. We zien haar dus niet meer terug in de finale.

Foto: Jeroen De Meyer

”Deze winter sprong ik amper over 4m en nu sta ik op een WK”

“Had je mij een half jaar geleden gezegd dat ik op een WK zou staan, als jonkie, ik had je nooit geloofd. Deze winter sprong ik amper over 4m. Daar probeer ik me aan op te trekken, want ik sta hier met een dubbel gevoel. Ik wou graag over die 4m50. In mijn laatste poging zat het erin, maar ik vloog tegen de lat. Anderzijds had ik een dik PR moeten springen om door te gaan.”

“Het is een lang seizoen geweest en dat voelde ik in de laatste week. Mijn sprongen gingen niet meer zoals het moest. Ik heb eerst naar het EK gepiekt en dan nog eens alles uit de kast gehaald om goed te zijn op het BK. Kwestie van daar die nodige rankingpuntjes nog te sprokkelen. Het doel was om hier te staan en dat is gelukt. Het was moeilijk om mijn lichaam nog harder te pushen. In september werk ik nog twee wedstrijden af in Duitsland voor het plezier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in