Julien Watrin heeft zich via de verliezende tijden kunnen plaatsen voor de halve finale van de 400m horden. De atleet kon de voorbije maanden nog niet overtuigen, maar deed dat wel in de reeksen van dit WK. Ondanks ‘maar’ een vijfde plaats in zijn race, was zijn chrono aan de finish veelbelovend. Met 48″72 bleef hij zes honderdste verwijderd van zijn eigen BR en twee van het olympisch minima. De tijd was ruim voldoende om via de verliezende tijden mee te gaan naar de halve finale.

Het seizoensbeste van Julien Watrin stond voor dit WK in Boedapest op 49″45. Het wilde de voorbije wedstrijden dan ook nog niet lukken voor de vice-Europese indoorkampioen over 400m, die wel telkens aangaf zich goed te voelen.

Watrin trok met één van de traagste chrono’s af naar de reeksen 400m horden op het WK. Meteen na het startschot, wuifde de atleet alle mogelijke twijfels van tafel. Hij liep met lef en zette de tegenstand op achtervolgen.

Onze landgenoot stevende als eerste op de finishlijn af, waar hij weliswaar nog een stormloop aan atleten over zich zag komen. Watrin klokte uiteindelijk als vijfde af in 48″72. Een snelle chrono, amper zes honderdsten boven zijn BR, maar niet voldoende voor een rechtstreeks halve finaleticket. Watrin was veruit de snelste verliezer en kon zich als dertiende toch nog plaatsen voor de volgende ronde die morgen plaatsvindt.

“Ik vond het zeker geen makkelijke reeks waarin ik werd ingedeeld. Op zich voelde ik me wel goed, dus mits een tijd in de buurt van mijn PR was het wel mogelijk. Mijn tijd bevestigd mijn gevoel. Het is een mooie tijd. Het was de dertiende van alle deelnemers. Ik denk dus ergens wel aan een mogelijke finale.”