Thomas Carmoy zien we niet meer terug op dit WK in Boedapest. De hoogspringer, die voor de gelegenheid werd bijgestaan door Roger Lespagnard, slaagde er niet in om over 2m28 te springen. 2m25 lukte wel, maar daarmee kwam hij niet de top twaalf binnen. Carmoy verlaat als vijftiende dit toernooi.

De aanloop naar dit WK was op zijn zachtst gezegd bewogen voor Thomas Carmoy. De hoogspringer uit Charleroi werd op minder dan een week voor dit kampioenschap aan de deur gezet door zijn trainer. De reden? Onprofessioneel gedrag van de atleet. Roger Lespagnard werd halsoverkop nog opgetrommeld en mocht mee naar Boedapest als trainer ad interim. Ideaal was het natuurlijk absoluut niet.

Hoewel Carmoy vorig jaar ook in de kwalificaties strandde, mocht hij in principe zeker dromen van de finale. In het verleden bewees hij al genoeg zijn mannetje te staan op de belangrijke momenten.

Carmoy begon probleemloos aan zijn wedstrijd op 2m15. Op 2m18 moest de atleet alle drie zijn pogingen benutten. Daarna ging het weer beter met een sprong over 2m22 in de tweede beurt en een geslaagde eerste poging op 2m25. Achttien atleten klaarden deze hoogte dus het moest nog hoger voor een plaats in de finale. Exact twaalf atleten deden wat hen gevraagd werd. Voor Carmoy zat het er helaas op. Zijn 2m25 ligt wel in lijn met zijn prestaties van de voorbije weken.