Vier landgenoten traden dinsdagavond aan tijdens de Paavo Nurmi Games in het Finse Turku. Tibo De Smet maakte veruit de beste indruk van het Belgisch kwartet. De 800m-specialist liep met 1’45″31 zijn tweede snelste tijd ooit in openlucht en krijgt stilaan de WK-limiet van 1’44″70 in het vizier. Voor Elise Vanderelst, Julien Watrin en Timothy Hermans werd het een minder noemenswaardig optreden. Centraler in Europa presteerden Vanessa Scaunet en Vanessa Sterckendries wel op niveau.

De Paavo Nurmi Games in Turku maakt deel uit van de Continental Gold Tour waardoor niet de kleinste namen aantreden. Ondanks de zeer degelijke tegenstand kon maar één landgenoot zijn beste niveau aan de dag leggen. Tibo De Smet kroop tijdens de 800m in het spoor van de haas en hield die koppositie 700m lang vast. In de laatste rechte lijn miste de Belgische recordhouder in zaal nog panache en werd hij teruggedrongen naar de vijfde plaats.

In het zog van atleten als Benjamin Robert en Clayton Murphy, de bronzen medaille van de Olympische Spelen in Rio, noteerde De Smet uiteindelijk een knap seizoensbeste van 1’45″31. Zowel indoor als outdoor deed de atleet van Tine Bex slechts één keer beter. De Smet moet nog wel ruim een halve seconde van zijn tijd afpitsen om een ticket naar het WK in Boedapest te verzilveren. Zijn PR staat sinds vorige zomer op 1’44″89.

Een nieuw seizoensbeste was helaas niet weggelegd voor Elise Vanderelst. Vanderelst toonde nochtans strijdlust door voorin post te vatten, maar verloor in de laatste ronde heel wat plaatsen. Ze finishte uiteindelijk als tiende in 4’07″41, ruim twee seconden boven haar seizoensbeste en een handvol tellen boven haar eigen nationaal record. Vanderelst heeft 4’03″50 nodig voor het WK.

Op de 400m horden moest Julien Watrin zijn zware trainingsweken bekopen. De DAMP-atleet slaagde er niet in om onder de 50 seconden te duiken, een grens waar hij vorig jaar geen enkele keer is boven gebleven. Met 50″25 eindigde hij slechts zesde. In het speerwerpen bleef Timothy Herman ver verwijderd van zijn monsterworp van een maand geleden. Herman knokte zich niet in de top acht en kon met amper drie worpen niet beter doen dan 76m98.

Foto: Lina Simons

Internationale uitblinkers waren Daniel Stahl en Nicola Olyslagers. De imposante Zweed pakte uit met een stevige 70m38 in het discuswerpen, zijn tweede wedstrijd over 70m in drie dagen tijd. In het hoogspringen evenaarde Olyslagers met 2m01 de beste wereldjaarprestatie van Yaroslava Mahuchikh.

Vanessa’s op niveau in Kladno

In het Tsjechische Kladno verzilverde Vanessa Scaunet een podiumplaats op de 800m. Scaunet deed dat ook nog eens in een zeer degelijke chrono. De 26-jarige atlete eindigde als derde in 2’03″41, haar tweede tijd van dit seizoen.

In het hamerslingeren wierp Vanessa Sterckendries haar werptuig drie keer voorbij de 67m met 67m41 als beste resultaat. Het leverde haar een achtste plaats op. Thomas Carmoy kon in het hoogspringen niet hoger dan 2m19. Daarmee eindigde de nummer drie van het EK indoor wel op een tweede plaats.

1 REACTIE

  1. Waarom zegt men NOOIT dat de huidige prestaties fel bevoordeeld
    zijn door de nieuwe spikes ?

Reacties zijn gesloten.