Delphine Nkansa tekende vrijdagavond in Fontainebleau, Frankrijk present voor haar eerste outdoorcompetitie van het seizoen. De spurtbom was meteen op de afspraak en knalde over 100m naar 11”34. Daarmee heeft ze van de eerste keer haar ticket beet voor het EK beloften in Espoo.

Het EK u23 belooft voor Delphine Nkansa één van de hoogtepunten van het seizoen te worden. Zo snel mogelijk deelname veiligstellen is dan de boodschap en Nkansa liet er inderdaad geen gras over groeien. De op één na snelste Belgische aller tijden toonde bij haar eerste wedstrijd dat ze al goed was en maakte korte metten met de 100m-limiet van 11”42. Dat deed ze door in de reeksen meteen raak te schieten met 11”34 en in de finale nog eens te herbevestigen. Nkansa won comfortabel in 11”38. Vorige week moest ze vermoeid van haar stage nog verstek laten gaan voor de Super League interclub maar de 21-jarige sprintster is duidelijk goed in vorm zo vroeg op het seizoen. Met deze straffe opener blijft de atlete van Excelsior slechts acht honderdsten verwijderd van haar persoonlijk record. De eerste hindernis is dus genomen maar ongetwijfeld zal ook de 200m-limiet de komende weken in het vizier komen.

Foto: Erik van Leeuwen