Mimoun Abdoul Wahab heeft zijn ticket voor het EK junioren beet. De specialist van de 400m horden wervelde tijdens de provinciale kampioenschappen in Verviers naar een chrono van 51″88. Hij bleef daarmee knap onder de 52″09 die nodig is voor het EK junioren in Jeruzalem, Israël. Het EK gaat door van 7 t.e.m. 10 augustus.

Op de provinciale kampioenschappen van de provincie Luik kroop Mimoun Abdoul Wahab een eerste keer dit seizoen in de startblokken. Hij kende weinig concurrentie op ‘zijn’ 400m horden. De 19-jarige atleet raasde meteen iedereen voorbij en finishte met een straat voorsprong in 51″88.

Met deze fraaie chrono is Abdoul Wahab meteen zeker van een tripje naar het EK junioren. Hij dook twee tienden onder de limiet (52″09) en mag zo met ambitie zijn koffers pakken. Vorig jaar bewees de atleet van Hautes Fagnes namelijk nog een pak sneller te kunnen. Op het WK voor junioren in Cali knalde Abdoul Wahab naar 50″20, goed voor een zesde plaats op het kampioenschap en derde plaats op de Belgische ranking aller tijden bij de junioren. Het Belgische record staat nog steeds op naam van Stef Vanhaeren met 50″01.