Julien Watrin en Alexander Doom hebben met succes de halve finales van de 400m afgewerkt op het EK indoor in Istanboel. Watrin gaf de volle pond tot op het einde en dook letterlijk over de finishlijn. Zijn duik was niet zonder resultaat. De snelste Belg ooit in zaal verbeterde zijn eigen BR tot 45″82 en plaatste zich zo met de derde tijd voor de finale van morgen. Doom zien we eveneens terug in de finale. Hij nestelde zich in derde positie en gaf die niet meer af waardoor hij met 46″12 morgen eveneens mag bikkelen om de medailles.

Onze landgenoten op de 400m hebben op het EK indoor in Istanboel opnieuw voor een vlekkeloos rapport gezorgd. Zowel Julien Watrin als Alexander Doom wisten zich te plaatsen voor de finale van morgen.

Doom deed dat door zich in de eerste van twee reeksen als derde te positioneren na 200m. De top drie zou rechtstreeks doorstoten naar de finale. In de laatste ronde had de AVR-atleet nog meer dan voldoende in de tank om zijn positie vast te houden. Zijn tijd van 46″12 was weliswaar bijzaak, maar Doom toonde zo wel aan dat hij zelfs met al een wedstrijd in de benen veel in zijn mars heeft.

In de tweede reeks mocht Watrin het opnemen tegen topfavoriet Karsten Warholm. Watrin liep net als Doom lang in derde stelling, maar wilde met oog op een goede baanindeling beter doen. Daarom perste hij er nog een sprintje uit in de laatste rechte lijn waardoor hij titelverdediger Oscar Hussilos met het nodige duik- en vliegwerk voorbij ging. Op zijn weg naar de finale scherpte Watrin tussendoor nog even het BR aan tot 45″82. Dat stond sinds het WK indoor in Belgrado (45″88) al op zijn naam.

Alexander Doom: “Dit bevestigt mijn vorm van voorbije weken”

“Mijn belangrijkste opdracht vandaag was een plaats in de finale afdwingen. Mijn eerste individuele finale. Dat is gelukt, dus ik ben supertevreden. Na 200m voelde ik dat de benen niet meer zo fris waren. Dat is voor iedereen zo natuurlijk. Ik loop hier vanuit baan drie naar een snelle tijd en dat in mijn tweede race van de dag. Dat bevestigt zeker mijn vorm van de voorbije weken. Hopelijk krijg ik een gunstige baan in de finale, maar dat wordt koffiediek kijken. Nu hopen op een goede nachtrust en zien hoe de benen morgen aanvoelen. Het is de eerste keer dat ik drie keer loop op twee dagen tijd, dus we gaan zien. Julien (Watrin; red.) en ik gaan allebei drie wedstrijden in de benen hebben voor de 4x400m, maar dat moeten we wel kunnen. We zijn snel genoeg en ik denk ook dat de Nederlanders en Spanjaarden niet meer in topvorm zijn dus dat belooft.”

Julien Watrin: “Geloof echt in mijn kansen van morgen”

“Het was een goede dag vandaag. Ik duik hier onder mijn persoonlijk en nationaal record. Dat is mentaal zeker een opsteker. Ik ben tevreden. De wedstrijd deze avond verliep tactisch gezien anders dan deze ochtend. Ik heb beide goed aangepakt. Vroeger had ik het vaak lastig in het tweede deel van de wedstrijd, maar daar heb ik vooruitgang geboekt. Vooral mentaal. Morgen volgt de finale waar ik echt wel in mijn kansen geloof. Alles is er mogelijk. Het is super voor Alexander (Doom; red.) dat hij er ook bij is en we met twee Belgen aantreden.”