Alexander Doom en Julien Watrin hebben op het EK indoor in Istanboel de reeksen 400m makkelijk overleefd. Doom liep in de tweede reeks probleemloos naar de tweede plaats in 46″26 waarmee hij automatisch zeker was van de volgende ronde. Watrin volgde in zijn spoor door de laatste reeks met gemak te winnen in 46″41. Twee op twee dus voor De Belgen die vanavond de halve finales betwisten.

De reeksen van de 400m op het EK indoor waren een klein hapje voor Julien Watrin en Alexander Doom. Doom kwam als eerste aan de beurt en pakte het slim aan door zich in het spoor te zetten van de Spanjaard Inaki Canal. In de laatste rechte lijn probeerde Doom er nog voorbij te komen, maar Canal hield onze landgenoot nog nipt achter zich.

Met 46″26 en een tweede plaats was Doom meteen zeker van zijn plaats in de volgende ronde. Hij klokte zijn derde chrono ooit en trekt met de vier tijd naar de halve finale van vanavond.

Watrin kwam aan de beurt in de vijfde en laatste reeks. Na een behouden start passeerde hij als derde aan de bel. In de voorlaatste rechte lijn sprintte de Belgische recordhouder in één ruk naar de eerste plaats. Die stond hij niet meer af. In de laatste meters kon Watrin zelfs nog uitbollen naar 46″41, de zesde tijd van alle deelnemers. Hem zien we dus net als Doom terug in de halve finale.

Karsten Warholm zette alvast zijn favorietenrol extra in de verf door als enige onder de 46″00 te duiken.