Michael Somers heeft een meer dan geslaagd debuut op de marathon gemaakt. In Sevilla klokte onze landgenoot 2u09:31. Daarmee doet de atleet van CABW 50 seconden beter dan het snelste Belgische debuut ooit door Lahsene Bouchikhi. Somers bleef met die chrono ook negen seconden onder de WK-limiet. 

Michael Somers kwam zondagochtend met veel ‘goesting’ en een gezonde dosis lef aan de start van zijn allereerste marathon. In Sevilla mikte onze landgenoot niet gewoon op een degelijk debuut. De atleet van CABW wilde namelijk onder 2u10 duiken in zijn eerste poging op de mythische afstand. Slaagde hij in zijn opzet, dan werd hij per direct ook de snelste Belgische debutant ooit op de marathon. Voor het WK in Boedapest is 2u09:40 vereist, de olympische limiet bedraagt 2u08:10.

Onze landgenoot ging ook stevig van start. Halfweg lag hij op schema voor een chrono van 2u08:30, vervolgens moest hij – niet onlogisch – een beetje gas terugnemen na kilometer 35. Al hield Somers vooral heel knap stand in de slotfase. Met 2u09:31 verzekerde hij zich meteen van de WK-limiet bij zijn debuut. Ook het snelste Belgische marathondebuut aller tijden behoort nu toe aan de man die afgelopen jaar nog goed was voor onder meer de Belgische veldlooptitel. De gebalde vuist aan de aankomst sprak boekdelen in het geval van Somers, die in augustus een contract tekende bij Asics, de hoofdsponsor van de marathon in Sevilla. Sindsdien is Somers voor het eerst in zijn carrière voltijds profatleet.

Nicolaï Saké en Lahsene Bouchikhi haalden de finish niet in Sevilla. Soufiane Bouchikhi moest door ziekte vooraf afmelden.