Michael Somers heeft in Sevilla vertrouwen getankt voor zijn nakende marathondebuut op 19 februari. Somers debuteerde in de Spaanse stad op de halve marathon en liep meteen een knappe 1u02:23. Op die manier valt onze landgenoot net buiten de Belgische top tien aller tijden. Pieter Sisk liet zaterdag van zich horen in Apeldoorn. Sisk dook na een ’tijdrit’ onder 3’40 op 1500m en lijkt klaar voor een knaltijd in een wedstrijd van hoog niveau.

Op 19 februari waagt Michael Somers zich aan zijn eerste marathonavontuur in Sevilla. Zondagochtend ging de atleet alvast op verkenning in de Spaanse stad én dat deed hij niet zonder succes. Somers debuteerde namelijk knap op de halve marathon met een tijd van 1u02:23 en een bijhorende vierde stek na een intense sprint. Met die chrono valt hij net buiten de Belgische top tien aller tijden, maar dat was vandaag geen doel op zich voor de atleet die de laatste hand legt aan zijn voorbereiding richting de grote sprong richting de mythische afstand.

Pieter Sisk moest deze week zijn beste wereldjaarprestatie op de 1500m in zaal afstaan. Sisk trok zaterdag naar Apeldoorn en bewees dat hij klaar is om mooie dingen te laten zien. Vanop de kop liep de atleet van DCLA dankzij vlakke splits van 1’13 en 2’26 aan respectievelijk de 500m en 1000m naar een chrono van 3’39″79. De EK-limiet van 3’37″40 is geen doel op zich voor Sisk, al weet hij dat in een wedstrijd met hazen zeker méér mogelijk is. Minder verging het onder meer Ruben Verheyden en Jochem Vermeulen in Lyon. Dat duo kwam terecht in een wedstrijd met het nodige duw- en trekwerk. Snelle chrono’s waren niet aanwezig. Verheyden klokte af na 3’43″12, Vermeulen volgde in dezelfde seconde met 3’43″45. John Heymans kwam ook in actie in Lyon en kreeg geen ideale wedstrijd voorgeschoteld in de jacht op de EK-limiet van 7’44″00. Na twee trage kilometers kon de atleet van DCLA wel stevig versnellen, maar een chrono in de buurt van de limiet zat er met 7’50″25 niet in.

Vanessa Scaunet scherpte in het Spaanse Sabadell haar PR op de 800m in zaal aan tot 2’04″13. Scaunet moest zelf het merendeel van het tempowerk opknappen, wat het nodige vertrouwen moet geven met het oog op de komende weken. Op de LBFA-kampioenschappen in Louvain-la-Neuve testte Eliott Crestan zijn snelle benen op de 400m. Crestan klokte af na 47″58 en lijkt klaar voor een snelle 800m op de IFAM van volgende week zaterdag. Julien Watrin liep een aardige 7″88 op de 60m horden. Bij de vrouwen ging de zege op de hoge horden naar Anne Zagré in 8″23.

Op de Folksam Grand Prix in Stockholm maakte Hanne Claes haar opwachting op de 400m. Claes klokte af na 53″69. De atlete van DCLA liep van start tot finish aan de leiding, maar ze gaf na afloop toe dat ze hoopte op een snellere passage halfweg. Volgende week verschijnt Claes aan de start van de IFAM Indoor in Gent. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was Thomas Vanoppen bij zijn seizoensopener goed voor een knappe 7’48″68 op 3.000m.