Robin Hendrix heeft zich op de World Indoor Tour in Karlsruhe verzekerd van een ticket naar het EK indoor op de 3.000m. Hendrix was op Duitse bodem goed voor een knappe tweede plek, maar vooral de chrono van 7’40″53 was van groot belang. Hendrix schuift daarmee op naar de tweede plaats op de Belgische ranglijst aller tijden én duikt ruim onder de EK-limiet van 7’44″00. Alexander Doom en Christian Iguacel kwamen degelijk voor de dag op de 400m.

Robin Hendrix had zijn zinnen op de EK-limiet op de 3.000m gezet en kreeg in het Duitse Karlsruhe een uitstekende gelegenheid om jacht te maken op de vereiste 7’44″00. Hendrix liep tijdens de eerste World Indoor Tour Gold van het jaar en pientere wedstrijd. In de slotfase leverde zijn Duitse trainingsmakker Mohamed Abdilaahi berenwerk om een snelle chrono mogelijk te maken.

Hendrix nam het commando over aan de bel en zou in extremis de 17-jarige Ethiopiër Abdisa Faysia voor zich moeten dulden. De klok stopte in het geval van onze landgenoot wel na 7’40″53, ruim onder de EK-limiet én goed voor de tweede prestatie aller tijden door een landgenoot in zaal. Het is uiteraard ook een verbetering van zijn ondertussen bijna twee jaar oud PR met zes seconden. Voor Hendrix is de EK-limiet een opsteker na een moeilijke periode waarin de atleet zijn draai maar niet leek te vinden.

Alexander Doom won de eerste van twee reeksen in de 400m. Doom geraakte halfweg ingesloten en kon pas bij het ingaan van de laatste rechte lijn echt vrij lopen. Onze landgenoot, die al voldeed aan de EK-limiet, klokte af na 46″68. In totaal zou hem dat een derde plaats opleveren. Christian Iguacel liep in de tweede reeks een mooie wedstrijd en zou zijn PR tot op vijf honderdsten benaderen met 46″86. De zege ging naar de Deen Benjamin Lobo Vedel in 46″45. Dina Asher-Smith zorgde voor hét hoogtepunt van de meeting door het Brits record op de 60m te verbreken met een tijd van 7″04. Asher-Smith gaf al aan dat ze niet naar het EK in zaal trekt, maar de Britse bleef wel absolute specialistes zoals Ewa Swoboda en Mujinga Kambundji voor.