Eline Dalemans is er niet in geslaagd om in de reeksen van de 3.000m steeple een plaats bij de beste vijftien af te dwingen. De AVLO-atlete ging de eerste helft goed mee, maar viel daarna volledig terug naar de laatste plaats. Met 10’15”73 zit het EK in München er op voor Dalemans.

Ook al was het voor Eline Dalemans op papier een lastige karwij om op de 3.000m steeple door te stoten naar de finale, de steepleloopster ging er wel volledig voor. Ze ging mee met de kopgroep en haspelde de eerste ronden in circa zesde stelling af. Een plaats bij de eerste vijf of de snelste vijf verliezende tijden volstond voor een plaats in de finale.

Halfweg koers ging het licht prompt uit bij Dalemans. De Belgische kampioene kreeg de knieën niet meer omhoog en viel helemaal stil. In de laatste ronde ging iedereen over haar waardoor ze zestiende werd in 10’15″73. Geen finale dus voor onze landgenote.

Dalemans evalueerde haar wedstrijd als volgt. “Het gevoel ging van echt goed naar helemaal niets meer in de benen. Tot op twee ronden van het einde draaide ik goed mee. Ik voelde dat ik zelfs nog een versnelling in mij had. Maar plots werd mijn adem precies afgesneden. Ik gebruik een puffer, dus dit gevoel is mij niet onbekend. Het is alleen superfrustrerend dat het me net nu overkomt. Met de regen van vannacht hing er nochtans meer zuurstof in de lucht. Jammer dat ik hier vandaag niet op niveau kon lopen.”

Mentaal kreeg de steepleloopster het lastig toen ze iedereen over zich kreeg. “Ik geraakte niet meer over de balken en dacht echt dat ik zou moeten uitstappen”, vertelde ze. Toch is ze blij dat ze erbij was op haar allereerste EK op de piste.