Op dag twee van de zevenkamp bij het EK in München gaan zowel Nafi Thiam als Noor Vidts op zoek naar een medaille. Ze beginnen als nummers één en twee aan hun tweede dag. Thiam mag zelfs nog dromen van een nationaal record. Voor Vidts wordt het vermoedelijk heel nipt voor brons. Volg alles hieronder via onze live-updates en de scoreprojectie onderaan de pagina.

22u20: De meerkamp zit erop. Vidts strandde ondanks een tweede plaats in de afsluitende 800m net naast het podium. Queen Nafi verlengt haar Europese titel met minstens twee jaar. Meer over de prestaties van de twee toppers in de meerkamp leest u hier.

13u10: Nee, nee. Dit is niet dagje van Thiam. Bij haar derde beurt in het speerwerpen blijft ze steken op 44m81. Haar achterstand  op schema persoonlijk record loopt op tot 348 punten. Het blijft echter een kampioenschap, en daar gaat het om de plaatsen. Thiam blijft aan de leiding en diept haar kloof zelf uit tot meer dan 170 punten. Vidts is vierde. Ze komt voorlopig 63 punten tekort voor het podium.

13u05: Thiam maakt geen al te beste beurt in de eerste twee pogingen van het speerwerpen. Haar eerste is ongeldig, bij de tweede kans blijft ze hangen op 48m89. Dat is meer dan tien meter onder haar persoonlijk record.

12u50: De Nederlandse Anouk Vetter verlaat de zevenkamp. Door een achillespeesblessure kan ze niet meer van start gaan in het speerwerpen. Thiam en Vidts zijn een belangrijke concurrentie kwijt.

Foto: Jeroen De Meyer

11u50: Jaaaaaaa! Het tij is gekeerd. In de laatste poging van het speerwerpen kegelde Vidts haar speer naar een nieuw PR! Met 41m82 doet ze twee centimeter beter dan tijdens haar record in Tokio. Een kleine verbetering die belangrijk kon zijn, ware het niet dat Sulek ook een PR in de armen had. De Poolse heeft nu een bonus van 63 punten op Vidts. Thiam komt pas later in actie in de tweede groep.

9u55: Damn! Onze landgenotes springen allebei ongeldig bij de derde poging. Vooral voor Thiam is dat een behoorlijke ramp. Ze laat een gigantische karrevracht aan punten liggen en ligt nu plots 146 punten achter haar persoonlijk record. Voor Vidts blijft het bij 6m31. Zij ligt nu 92 punten achter haar persoonlijk record. Thiam blijft wel aan de leiding van de zevenkamp, maar ziet haar voorsprong meer dan gehalveerd. Vidts valt terug van twee naar vier.

9u45: De tweede poging brengt geen beterschap. Thiam springt héél ver, maar ongeldig. Het wordt alles of niets bij haar derde beurt. Vidts landt na 6m21.

9u35: Vooral Vidts maakt een uitstekende beurt in de eerste poging van het verspringen. Ze vliegt naar 6m31, amper acht centimeter onder haar persoonlijk record. Thiam blijft steken op 6m08, bijna 80 centimeter onder haar persoonlijk record.

9u15: We maken ons op voor dag twee. Om 9u25 beginnen Nafi Thiam en Noor Vidts aan het verspringen. Voor Thiam vallen er mogelijks wel wat punten te winnen. In haar recordmeerkamp sprong ze 6m56, terwijl haar persoonlijk record 6m86 bedraagt. Vidts lukte 6m32 in haar beste meerkamp, zeven centimeter minder dan haar persoonlijk record.