Ben Broeders heeft zich op het EK in München tegen alle verwachtingen in niet kunnen plaatsen voor de finale van het polsstokspringen. Broeders vloog over zijn aanvangstijden van 5m50. Daarna volgde 5m65, maar die hoogte kwam er verrassend niet uit. 

Na een moeilijk WK-finale wilde Ben Broeders op het EK vooral revanche nemen op het slechte gevoel waarmee hij daar aantrad. Broeders kon door een migraineaanval namelijk niet de volle pond geven.

Vooraf zat het vertrouwen goed bij de DCLA-atleet, ook het gevoel zat tijdens de competitie goed, maar toch wilde het niet vlotten. Op 5m50 lukte het pas bij de tweede sprong. Op 5m65 had Broeders niet genoeg aan drie pogingen. Die hoogte had volstaan voor een finaleplaats. Broeders verlaat het tornooi teleurgesteld als vijftiende.

“Dit is balen”, zei Broeders na afloop. “Ik zat nochtans beter in de wedstrijd dan in Eugene. Alleen wisselde ik van stok omdat ik tegen de lat vloog, maar ik krijg net niet op tijd het juiste gevoel te pakken met die nieuwe stok. Bij elke sprong die ik deed ging het beter, maar het was niet genoeg. En zo was mijn EK heel snel afgelopen. Frustrerend, want ik spring het hele seizoen vlot over 5m70 en net vandaag zit ik zo te sukkelen.”

De nationale recordhouder probeerde zijn teleurstellende resultaat te relativeren. “Voor de buitenwereld misschien niet, maar er is meer dan de kampioenschappen. Ik heb een mooi seizoen gekend en het is ook nog niet afgelopen. Eerst ga ik hier nog wat supporteren voor de andere Belgen en voor Femke (Bol, red.). Dan heb ik toch nog mijn steentje bijgedragen.”