Amper één jaar na het WK voor junioren in Nairobi mogen de beste atleten onder 20 jaar opnieuw aan de bak. In het Colombiaanse Cali, op een hoogte van ruim 1000 meter, verzamelen ook 14 landgenoten. Op de derde dag maakte Mimoun Abdoul Wahab indruk door de vijfde prestatie aller tijden neer te zetten met 50″92. Noah Konteh plaatste zich voor de finale van de 3.000m.

Dag 3: Abdoul Wahab met vijfde prestatie aller tijden op lage horden

Dag drie op het WK voor junioren staat onder meer in het teken van de zevenkamp met langs Belgische zijde Laura Van Den Brande en Sennah Vanhoeijen. Uitkijken werd het ook naar een mannelijk trio. Noah Konteh ging in de hoogstaande 3.000m op zoek naar een ticket voor de finale én slaagde ook in zijn opzet. Met een degelijke 8’16″22 verzekerde hij zich van die finale. In de reeksen doken maar liefst zes atleten onder acht minuten.

Mimoun Abdoul Wahab zorgde voor het Belgische hoogtepunt van de dag. De bonkige atleet van HF knalde naar reekswinst op de 400m horden in 50″92, goed voor de vijfde prestatie aller tijden door een Belgische junior én de vierde prestatie van alle atleten in Cali. Abdoul Wahab mag dus dromen van een finaleplaats als hij in de halve finales opnieuw kan stunten. In de reeksen van de 3.000m steeple strandde Clément Labar op twee seconden van een finaleticket via de verliezende tijden. Labar klokte af na 9’04″39.

Noah Konteh – Foto: Quinten Lafort

Dag 2: Drama voor Bacari in 1500m

Elie Bacari opende de tweede dag van zijn tienkamp zoals hij één dag eerder was begonnen aan zijn beproeving: met een stevig PR. Op de 110m horden snelde Bacari namelijk naar de tweede tijd van alle deelnemers met 13″96. In de tussenstand dook hij opnieuw de top vijf binnen. In het polsstokspringen verzekerde Pierre Straet zich dankzij een sprong over 5m05 als 12de van de finale. Niemand behaalde de vereiste 5m35 voor die finale. In het discuswerpen en polsstokspringen tijdens de tienkamp kon Bacari niet geheel overtuigen met respectievelijk 36m61 en 3m60. Beter verging het de atleet van DCLA in het speerwerpen dankzij een worp van 48m47. In de afsluitende 1500m liep het echter gruwelijk fout. Bacari blesseerde zich en moest met de finish in zicht opgeven.

In de finale van het kogelstoten kon Andreas De Lathauwer niet stunten. De werper van VS trok als negende naar de finale, maar De Lathauwer vond zijn draai maar niet in de eindstrijd. Na drie worpen zat zijn finale erop met een beste prestatie van 17m69 en bijhorende 11de stek.

Dag 1: Van der Poel valt uit in tienkamp, De Lathauwer naar kogelfinale

De eerste dag van het WK werd er eentje met ups en downs voor het Belgische team. Elie Bacari ging stevig tekeer in de 100m van de tienkamp. Bacari snelde naar een knap PR van 10″69 en pronkte zo even op de derde stek in de totaalstand. Tussendoor kon Regis Thibert zich niet plaatsen voor de finale van de 1500m. Hij werd met een chrono van 3’49″42 19de van de in totaal 39 starters op die afstand.

In het verspringen van de tienkamp liet Thomas Van der Poel zich opmerken met een knappe 7m22. Van der Poel schoof zo op naar plaats zeven in de tussenstand. Bacari moest met 7m01 twee plaatsjes toegeven in die stand. Het duo kon niet echt overtuigen in het kogelstoten. Bacari moest overigens alleen verder, aangezien Van der Poel paste voor het hoogspringen en dus ook het verdere verloop van de tienkamp. De meerkamper van DCLA sloot zijn dag degelijk af met 1m96 en 50″67, goed voor een achtste plaats in totaal. Andreas De Lathauwer verzekerde zich dankzij een worp van 18m47 van de finale in het kogelstoten. De Belgische recordhouder bij de junioren werd dankzij die worp negende van de in totaal 27 atleten in de kwalificaties.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.