Hanne Claes heeft haar overstap naar de groep van Carole Bam nog niet beklaagd. Dat bewees de specialiste op de lage horden zaterdag op de Flanders Cup in Lier. Claes benaderde haar drie jaar oud PR tot op 13 honderdsten met 55″33 en komt op die manier nog dichter in de buurt van de beste Belgische jaarprestatie van Paulien Couckuyt. De atlete van DCLA was al zeker van haar ticket naar het EK op de 400m horden. 

Hanne Claes verkeert in de vorm van haar leven. De Belgian Cheetah was vorige week goed voor een knap PR op de baanronde én op de Flanders Cup in Lier benaderde de 30-jarige atlete haar drie jaar oud PR op de 400m horden. Claes klokte in Lier af na 55″33, 13 honderdsten boven haar PR. De atlete van DCLA verzekerde zich begin juli al van een rechtstreeks EK-ticket op de lage horden door op Zwitserse bodem naar 55″73 te lopen.

Na twee moeilijke jaren lijkt Claes dus helemaal terug van weggeweest. De snelste Belgische jaartijd van Paulien Couckuyt (55″30) ging net niet voor de bijl. Dat duo krijgt op het EK het gezelschap van Nina Hespel, die in Lier 57″01 klokte. Rani Rosius en Elise Mehuys verzekerden eerder deze week hun EK-ticket met het vrouwenteam op de 4x100m. Rosius won de 100m in Lier in 11″49. Mehuys opteerde voor eigen club voor de dubbele afstand. De atlete van LYRA evenaarde haar PR met 23″60.

Vanessa Sterckendries leek in het hamerslingeren geen last te ondervinden van een mogelijke jetlag na haar WK-deelname. De Belgische recordhoudster slingerde haar tuig maar liefst 67m61 ver, goed voor een Flanders Cup-record. Philip Milanov, die ook aan de start van het WK verscheen, wierp zijn discus naar 61m40. Meerkamper Niels Pittomvils was in het kogelstoten goed voor een stevig PR van 15m31.