De opstelling voor het Belgische kwartet op de Mixed Relay op de openingsdag van het WK in Eugene valt op. Bondscoaches Jacques Borlée en Carole Bam opteren namelijk voor een onuitgegeven kwartet. Alexander Doom mag de spits afbijten, gevolgd door Camille Laus, Christian Iguacel én Helena Ponette als slotloopster. Opvallend is de afwezigheid van Kevin Borlée en Naomi Van den Broeck in het viertal. Halen de Belgen de finale, dan mag één naam vervangen worden met het oog op die finale. 

Experimenteel, zo mag het viertal omschreven worden dat de reeksen van de Mixed Relay voor zijn rekening neemt op het WK in Eugene. Coaches Jacques Borlée en Carole Bam kiezen namelijk voor een viertal dat nooit eerder aan de start kwam. Alexander Doom mag de spits afbijten voor het gemengde team op de 4x400m. Doom geeft de stok door aan vaste waarde Camille Laus. Vervolgens mag Christian Iguacel zijn debuut maken op het allerhoogste niveau. Slotloopster Helena Ponette is eveneens een debutant.

De Belgen maken deel uit van de eerste en meteen ook zwaarste reeks op de gemengde aflossingen. De volledige top zes van de Spelen in Tokio van vorig jaar nemen deel aan die zogeheten ‘reeks des doods’. Haalt het kwartet de finale, dan kan maximaal één nieuwe naam vanavond zijn/haar opwachting maken. De nieuwe regels voor de Mixed Relay laten namelijk slechts één wijziging toe. Ook de volgorde man – vrouw – man – vrouw ligt sinds eerder dit jaar vast.