Het heeft niet mogen zijn voor Thomas Carmoy. De hoogspringer mocht de spits afbijten voor ons land op het WK in Eugene. Carmoy deed het niet onaardig door gezwind over 2m17 en 2m21 te wippen. Op 2m25 kende de Belgische kampioen meer moeilijkheden, maar in de derde poging klaarde hij wel de klus, goed voor een seizoensbeste. Op 2m28 ging onze landgenoot drie keer in de fout, waardoor hij als 17de niet naar de finale mag. Op het WK indoor eerder dit jaar haalde hij wel de finale. 

Thomas Carmoy kan zijn eerste WK in openlucht met opgeheven hoofd verlaten. Carmoy kwam goed voor de dag in het begin van de hoogspringcompetitie. De Belgische kampioen sprong vlot over de openingshoogte van 2m17. Vier centimeter hoger had onze landgenoot één extra poging nodig.

Daarna maakte Carmoy zich op voor 2m25, één centimeter beter dan zijn beste outdoosprong in 2022. In zijn eerste en tweede poging op die hoogte kwam hij niet in de buurt, maar in zijn derde poging schoot de finalist van het WK indoor raak. Al volstond een seizoensbeste niet voor de finale. Om bij de laatste 12 te horen, was minstens 2m28 vereist. Olympisch kampioen Gianmarco Tamberi verzekerde zich pas in zijn ultieme poging van de finale, nadat hij ook al op 2m25 bibberde.

“Ik ben heel tevreden. Het doel was om mijn beste prestatie van het seizoen neer te zetten en dat is gelukt. Ik doe hier belangrijke ervaring op en heb me geamuseerd. Ondanks dat het hier pas de eerste dag is, kreeg ik het publiek mee en dat deed deugd. Ik wist vooraf dat de finale moeilijk zou worden. De Europeanen zijn niet top zoals ik kon zien, dus dat opent perspectieven met het oog op München, dus daar hoop ik echt goed te zijn. Nu is het tijd voor een beetje rust, maar ik ga hier ook nog trainen met het oog op het EK”, aldus Carmoy na afloop.