Dylan Borlée heeft tijdens de Continental Tour Silver-meeting in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn EK-limiet op de 400m van eerder deze week bevestigd. Borlée liep in Madrid naar 45″53, zijn op één na snelste tijd ooit. Imke Vervaet kwam ook goed voor de dag op Spaanse bodem en klokte net zoals Borlée haar tweede tijd ooit met 23″17 over 200m. Michael Obasuyi blesseerde zich in opwarming en moet al zeker een kruis maken over het BK van volgende week. 

Dylan Borlée verkeert in bloedvorm. Dat bewees onze landgenoot eerder deze week al met een PR én EK-limiet in Bern. Die limiet bevestigde hij op de Continental Silver Tour-meeting in Madrid door beslag te leggen op de derde plaats in zijn reeks met 45″53. Borlée zette op die manier zijn tweede snelste tijd ooit neer, na uiteraard dat PR van afgelopen dinsdag. De 29-jarige Belgian Tornado scoort op die manier belangrijke punten met het oog op een WK-ticket via de World Ranking, waar hij in principe nog een paar plaatsen wint na vandaag.

Imke Vervaet liet zich inspireren door Borlée, want de snelste advocate van het land liep op de 200m naar haar tweede chrono ooit met 23″17. Haar vijfde stek moet in principe ook de nodige punten opleveren, waardoor ze stilaan zeker is van een individueel plaatsje op het vliegtuig richting Eugene. Anne Zagré moest op de hoge horden bij de vrouwen vrede nemen met 13″13. De Belgische recordhoudster op de 100m horden is al zeker van haar deelname aan het WK en EK. Hanne Claes was op de 400m horden goed voor een seizoensbeste van 56″67, al zal de vierde van het EK in Berlijn van 2018 op meer gehoopt hebben.

Voor Michael Obasuyi werd de trip naar Madrid een nachtmerrie tijdens de opwarming. Obasuyi voelde een hevige pijn in de kuit bij het neerkomen en moest noodgedwongen passen voor de rechtstreekse finale op de 110m horden. De atleet van OEH schrapt al zeker het BK van volgend weekend. Komende maandag volgt het verdict over de ernst van zijn blessure.

De piste in Madrid ligt op ruim 650 meter hoogte, iets wat de sprinters ten goede komt.