Camille Laus is op haar waarde geklopt en heeft zich op het WK indoor in Belgrado niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400m. De Belgian Cheetah streed tot op de meet, maar kwam zowel voor de rechtstreekse kwalificatie als voor de verliezende tijden net te kort. Met een nieuw PR van 52″51 tankt Laus wel vertrouwen voor de 4x400m van zondag. 

Camille Laus zien we later vandaag niet terug in de halve finales van de 400m. De pupil van Jacques Borlée liep de hele wedstrijd in vierde stelling en moest vechten om aan te blijven klampen. In de laatste bocht leek Laus de rol te moeten lossen, maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn verdapperde ze. Ze vond een gaatje aan de binnenkant van de baan en kon nog één atlete oprapen. Om rechtstreeks door te stoten was een plaats bij de beste twee nodig.

Ondanks een nieuw PR van 52”51 is Laus er niet in geslaagd om zicht met de beste verliezende tijden te plaatsen. Laus zette wel knap de elfde tijd van alle deelnemers neer en kan zo met vertrouwen toeleven naar de 4x400m van zondag.

“Het is dubbel dat ik me niet kon plaatsen voor de volgende ronde, al mag ik niet ontevreden zijn. Ik heb tactisch geen steken laten vallen en ga met een PR naar huis. Dan moet ik wel tevreden zijn. Met oog op de 4x400m met de Belgian Cheetahs is dit geen slechte zaak. Ik zal uitgerust aan de start staan.”

Hét duel van dit kampioenschap kan wel eens de strijd tussen Femke Bol en Shaunae Miller-Uibo worden. De twee topfavorieten plaatsten zich al joggend voor de volgende ronde. Bol liep met de vingers in de neus naar 51″48. Miller-Uibo klokte in haar eerste wedstrijd van het seizoen af na een zeer gecontroleerde 51″74.