De Belgian Tornados kunnen komend weekend geen beroep doen op Jonathan Borlée. De 34-jarige sprinter moet verstek geven voor het WK indoor in Belgrado door een spierblessure. Borlée communiceerde zelf over het nieuws via Instagram. 

De Belgische delegatie voor het WK indoor in Belgrado is één atleet armer. Jonathan Borlée moet noodgedwongen passen voor het WK in zaal. Borlée kampt met een spierletsel en wil geen onnodige risico’s nemen op de indoorpiste in Belgrado komend weekend. De Belgian Tornados zakken dus met vijf atleten af naar het WK. Broers Dylan en Kevin Borlée krijgen er het gezelschap van Belgisch recordhouder Julien WatrinJonathan Sacoor en Alexander Doom.

Het is niet de eerste keer dat Jonathan Borlée verstek moet geven voor een groot kampioenschap. Hij miste de afgelopen jaren onder meer al het WK in Doha en de olympische finale op de 4x400m in Tokio. “Ik keek ernaar uit om in Belgrado te lopen volgend weekend, maar helaas moet ik thuis blijven door een spierblessure. Het is een klein obstakel onderweg, maar de grote doelen blijven het WK in Eugene en het EK in München. Veel succes aan het Belgische team op het WK”, aldus Borlée via Instagram.