Elise Vanderelst werd woensdag uitgeschakeld in de halve finales van de 1.500 meter. Ze moest relatief snel passen, maar liep uiteindelijk toch nog de tweede chrono uit haar carrière. Achteraf zat ze met gemengde gevoelens.

“Ik hoopte om de koers van mijn leven neer te zetten, maar dat heb ik niet gedaan helaas”, luidde het na afloop. “Anderzijds loop ik wel de tweede chrono van mijn leven en sta ik op mijn 23e in de halve finales van de Olympische Spelen. Dat is niet slecht. Op zich is mijn doel hier wel bereikt. Ik ben niet echt gekraakt, maar kan alleen niet mee versnellen op het moment van de waarheid.”

Tot bij het ingaan van de slotronde liep onze landgenote een attente, slimme wedstrijd. “Het ging behoorlijk snel en er werd ook veel geduwd. Ik zat nog lang goed, maar toen ze gingen versnellen moest ik toch passen. Het niveau ligt hier enorm hoog, niet zo verwonderlijk op de Olympische Spelen.”

Vanderelst was emotioneel tijdens het interview en stond toch behoorlijk te balen. “Ik heb veel geleerd. Vooral dat ik nog beter moet worden in het verteren van dit soort kampioenschapswedstrijden zodat ik op het einde nog wat meer overhoud”, beseft ze. “Ik blijft toch met een gemengd gevoel achter, want er zijn verschillende atletes die ik op het EK indoor geklopt heb die mij nu voorblijven. Dit is niet het toneel waarop ik graag geklopt word.”