Liefde Schoemaker is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 400m op het EK voor junioren in Tallinn. Schoemaker kwam in de tweede halve finale op de baanronde nooit in het stuk voor. Met 54″92 en een zevende plaats bleef ze ver onder de verwachtingen. De atlete van MOHA moest gezien haar PR zeker kans maken op de finale. Schoemaker kan zich nog bewijzen met het team op de 4x400m.

Wat European Athletics bezielde om junioren twee 400m-wedstrijden op dezelfde dag te lopen, is een raadsel. Alle halve finalisten op de baanronde ondergingen echter hetzelfde lot. Ook Liefde Schoemaker ging daardoor zowat zes uur na haar reeks op zoek naar een ticket in de finale. Al van bij de start werd duidelijk dat de atlete geen aanspraak zou maken op die finale. Het ontbrak de atlete aan frisheid en kracht om mee te strijden met de atletes in de derde en vierde stek. Met een zevende plaats en een tijd van 54″92 kon onze landgenote onmogelijk tevreden zijn. Voor de finale was via de verliezende tijden minstens 54″51 nodig. Schoemaker kwam eerder dit jaar al tot 53″53.

“Het ging helemaal niet. Mentaal was het mijn slechtste race ooit denk ik. Ik ben heel ontgoocheld. Twee wedstrijden op dezelfde dag is bijzonder zwaar. Ik zoek geen excuus, want het geldt voor iedereen. Eerder vandaag sprak ik erover met enkele van mijn concurrentes en we vonden het jammer dat we in deze omstandigheden twee keer aan de bak moesten op één dag. Met de aflossingen zien we wat er kan. Ik heb twee wedstrijden gelopen, Ilana zal ook wedstrijden in benen hebben. Op een 4x400m loopt het altijd wat makkelijker, omdat het lijkt alsof je minder lactaat aanmaakt. Ik hoop me daarin toch nog te kunnen tonen”, aldus de atlete van MOHA.