Noah Konteh heeft de Belgische delegatie op het EK voor junioren een eerste finaleplaats geschonken. Konteh had in de tweede reeks van de 3.000m genoeg aan de zesde plaats in een tijd van 8’27″16. Voor rechtreekse kwalificatie was de top vijf nodig, maar de atleet van OLSE mag als één van er snelste verliezers naar de finale. 

Noah Konteh behoorde dankzij zijn PR tot de kanshebbers op de een finaleplaats tijdens de 3.000m op het EK voor junioren in Tallinn. De reeksen van de 3.000m werden een strijd tegen de elementen, aangezien de temperatuur in de Estse hoofdstad steeg tot 34 graden. De reeks van Konteh kwam maar moeizaam op gang met een eerste kilometer in net geen drie minuten. Daarna ging het tempo de hoogte in, onder meer op aangeven van de Nederlander Jesse Fokkenrood. Konteh kon in de slotfase opschuiven naar een plaats bij de beste vijf. Hij zou uiteindelijk in de laatste rechte lijn nog een plaatsje moeten prijsgeven. Gelukkig klokte de atleet van OLSE af na 8’27″16, goed voor één van de vijf verliezende tijden die recht geven op de finale.

“Het was echt chaotisch tot en met. We kwamen na de eerste kilometer denk ik 2’58 door. Ik was op zich blij met het trage begin, aangezien ik in België meestal wel baat heb bij een tactische koers. Je merkt wel dat het niveau hier een stuk hoger is. In de finale wordt het afwachten wat mijn benen zeggen. Ik wil vooral fun hebben en dan loop ik meestal het beste. Je wint niks in een reeks met een heel snelle tijd achter je naam, dus ik heb de juiste keuze gemaakt om de afgelopen weken aan mijn snelheid te werken met 1500m-wedstrijden. De warmte was een extra moeilijkheid, maar ik kon er nog best goed mee omgaan. Steek je zoiets in je hoofd, dan ben je eigenlijk al verloren”, hijgde Konteh uit.