De Belgian Tornados zitten in de laatste rechte lijn met het oog op de Olympische Spelen in Tokio. De leden van het aflossingsteam op de 4x400m komen stilaan onder stoom. Na het zilveren plak op het EK voor beloften en de bijhorende 45″17 van Jonathan Sacoor, was het nu de beurt aan de broers Kevin en Dylan Borlée in het Franse Sotteville. Kevin liep op Franse bodem naar 45″56, jongere broer Dylan noteerde 45″63. Paulien Couckuyt ging op de Flanders Cup in Lokeren op zoek naar een vertrouwensboost met het oog op Tokio. De atlete van VAC bleef met 56″27 op haar honger zitten.

De leden van de Belgian Tornados lijken net op tijd in vorm te zitten richting de Olympische Spelen van Tokio. Nadat Jonathan Sacoor zilver greep op het EK voor beloften in 45″17, lieten de broers Kevin en Dylan Borlée zich in het Franse Sotteville opmerken met seizoensbestes. Kevin liep naar 45″56 en is met die chrono pas de derde Belg van het seizoen na Sacoor en Doom. Dylan benaderde zijn drie jaar oud PR tot op acht honderdsten met 45″63. Voor beide broers betekenden die chrono’s hun snelste tijden sinds 2018. Kevin neemt in Tokio deel aan de individuele 400m, waar hij het gezelschap krijgt van Sacoor.

Paulien Couckuyt ging in Lokeren op zoek naar een betere prestatie dan haar 57″05 op de KBC Nacht. Een perfecte generale repetitie werd het niet op de Flanders Cup van AVLO. De atlete van VAC klokte af na 56″27, wat beduidend beter is dan op de KBC Nacht vorige week. Ze kwam echter niet in de buurt van haar evenaring van het BR 54″95 begin juni. Hanne Claes stond ingeschreven in Lokeren, maar verscheen niet aan de start. Imke Vervaet verging het beter. De collega van Couckuyt bij de Belgian Cheetahs liep haar PR op de 100m aan flarden door 11″56 te noteren. Daarmee deed ze zes honderdsten beter dan ooit tevoren.