Thomas VanoppenLouis Vandermessen en Pieter Sisk doken gisteren op de IFAM in Oordegem stuk voor stuk onder de EK-limiet bij de beloften op de 1500m. Het trio bleef eveneens onder 3’40, maar toch klonk het achteraf vooral alsof het nog sneller kan gaan later dit jaar. De huidige lichting is bijzonder sterk én een aantal onder hen moet zelfs nog aan hun zomerseizoen beginnen met mannen zoals Ruben Verheyden en Tim Van de Velde. Hieronder kan u de reacties van de beloften die gisteren onder 3’40 doken bekijken. 

Thomas Vanoppen schreef de 1500m op de IFAM Outdoor op zijn naam in een recordtijd van 3’38″48. Vanoppen was twee weken geleden al goed voor de EK-limiet in Karlsruhe en profiteert van de hoogconjunctuur in zijn trainingsgroep met ook onder meer Jochem Vermeulen, die gisteren onder 3’37 dook in Nijmegen.

Louis Vandermessen is terug van weggeweest na enkele moeilijke, door blessures geplaagde jaren bij de junioren. Vandermessen zette bij de cadetten en scholieren al scherpe tijden neer en plukt de vruchten na lang doorzetten. De atleet van CABW was gisteren goed voor 3’38″72, een verbetering van zijn PR met meer dan vier seconden.

Pieter Sisk stak de lont aan het vuur in de slotronde van de 1500m gisteren. De atleet van DCLA heeft al de limiet op zak op de 800m, maar bewees gisteren in zijn eerste 1500m sinds 2018 dat hij ook op die afstand uit de voeten kan met een chrono van 3’39″50.