Trayvon Brommel heeft op de North Florida Invitational in het Amerikaanse Jacksonville bewezen dat hij komende zomer een gooi wil doen naar olympisch goud op de 100m. Bromell, die vorig jaar een geslaagde comeback maakte na jaren van blessureleed, was in Jacksonville goed voor een beste wereldjaarprestatie van 9″88, amper vier honderdsten boven zijn snelste 100m ooit. Ook Divine Oduduru en Grant Holloway lieten zich opmerken in Florida. 

Door de schorsing van wereldkampioen Christian Coleman belooft de 100m op de Olympische Spelen in Tokio een open strijd te worden. Gisteren diende een nieuwe troonpretendent zich aan. Trayvon Bromell snelde namelijk in Jacksonville, Florida naar een beste wereldjaarprestatie van 9″88. De 25-jarige Amerikaan benaderde zo zijn bijna zes jaar oud PR tot op vier honderdsten. De wereldkampioen in zaal van 2016 kreeg na de Olympische Spelen af te rekenen met blessure na blessure. Van die problemen lijkt Bromell verlost, waardoor het een zeer interessante kandidaat wordt om komende zomer een gooi te doen naar olympisch goud.

Nog in Florida viel er donderdag onder meer een bijzonder sterke 200m te noteren. Divine Oduduru snelde namelijk naar 19″88. De Nigeriaan moet op de jaarranglijst alleen de Amerikaan Terrance Laird voor zich dulden, aangezien die eind maart goed was voor 19″81. In de race van Bromell moest Oduduru vrede nemen met de derde stek in 10″05. In tegenstelling tot de mannenrace kregen de vrouwen op de halve baanronde iets te veel hulp van de wind. Al was het Nigeriaanse feestje wel compleet, aangezien Blessing Okagbare uitpakte met een stevige 22″03. Op de hoge horden was er helaas geen meewind. Wereldrecordhouder in zaal, Grant Holloway, bewees echter dat hij ook in moeilijke omstandigheden sterk voor de dag kan komen. Holloway was goed voor 13″22, ondanks een tegenwind van 2m/s. Daniel Haugh haalde stevig uit in het hamerslingeren bij de mannen. Met 78m05 prijkt hij voorlopig als derde op de ranglijst van het jaar 2021.