Na het succes van het eerste seizoen van ‘De Container Cup’ tijdens de eerste lockdown volgt naast een tweede seizoen nu ook een editie voor jonge talenten. ‘De Container Cup: Beloften’ ging maandagavond van start en krijgt vanavond met Jente Hauttekeete een wereldrecordhouder op de zevenkamp bij de junioren over de vloer. Ook hoogspringster Merel Maes waagt haar kans in het programma op de zender Play Sports van Telenet. Europees beloftekampioene op de 400m horden, Paulien Couckuyt en vice-Europees kampioen op de 3.000m in zaal, Isaac Kimeli, komen in actie tijdens het tweede seizoen van ‘De Container Cup’ op Play4.

Op wedstrijden is het op eigen bodem voorlopig wachten en dan is het mooi meegenomen als atleten toch wat schermtijd krijgen. Meerkamper Jente Hauttekeete kan u vanavond om 20u40 namelijk aan het werk zien tijdens zijn deelname aan ‘De Container Cup: Beloften’. Hauttekeete durfde het aan om drie dagen voor zijn afreis naar het Duitse Frankfurt nog deel te nemen aan het programma. In Frankfurt zou Hauttekeete het WR bij de junioren op de zevenkamp verpulveren. De atleet van KAAG neemt het onder meer op tegen wielertalent Cian Uijtdebroeks, motorcrosser Liam Everts en veldrijder Aaron Dockx. Hauttekeete is niet de enige atleet die in actie komt in het gloednieuwe programma op Play SportsMerel Maes, de hoogspringsensatie van afgelopen winter en jongste deelnemer aan het EK indoor in Torun, komt eveneens in actie in de container. De hoogspringster van ACW zal op 20 april op uw tv-scherm te zien zijn. Maes mag onder meer concurrentie verwachten van voetbalster Hannah Eurlings en wielrenster Julie De Wilde.

https://twitter.com/playsports/status/1378240600135270403

Naast het gloednieuwe programma voor jonge talenten is er ook het tweede seizoen ‘De Container Cup’. Daarin komen ook twee atleten in actie. Paulien Couckuyt zal als specialiste op de 400m horden haar beste beentje moeten voorzetten. De Europese beloftekampioene weet namelijk als geen ander dat haar collega op de lage horden, Hanne Claes, de eerste editie op haar naam schreef. Bij de mannen komt Isaac Kimeli in actie. Kimeli, op het meest recente EK in zaal goed voor het zilver op de 3.000m, liep volgens ingewijden de loopband in de container aan flarden. Kimeli zal niet willen onderdoen voor onder meer de broers Borlée, die deelnamen aan het eerste seizoen. Couckuyt en Kimeli zijn op respectievelijk 26 en 27 april aan de beurt op de zender Play4.

‘De Container Cup’ bestaat uit 1500m op de loopband, de ‘monkey bars’, golfen, één kilometer roeien, schieten, bankdrukken en als afsluiter een pijnlijke fietsproef van drie kilometer op een hometrainer.

Berekening totaaltijd

  • De tijd optellen van de volgende disciplines: 1500m op de loopband, één kilometer roeien en drie kilometer fietsen.
  • Per monkey bar gaat een seconde van de totaaltijd af.
  • Het aantal meter op de golfdiscipline delen door drie en omzetten in seconden. Dat aantal aftrekken van de totaaltijd.
  • Per geraakt target op de schietdiscipline gaan tien seconden van de totaaltijd.
  • Het aantal kilo’s van het bankdrukken door twee omzetten in seconden. Dat aantal aftrekken van de totaaltijd.