Christian Iguacel heeft zich zoals verwacht niet kunnen plaatsten voor de finale van de 400m op het EK indoor in Torun. Iguacel liep wél een beresterke eerste wedstrijdhelft vanuit baan één. Vervolgens kreeg hij het niet onlogisch lastig bij het ingaan van de laatste 100m. Daarin gingen zijn concurrenten op en over onze landgenoot, die laatste werd in 47″78. De drie Nederlanders, Tony Van Diepen, Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber, verzekerden zich stuk voor stuk de finale met winst in de halve finales. 

Christian Iguacel heeft zich zoals verwacht niet geplaatst voor de finale van de 400m op het EK indoor in Torun. Aan vechtlust was er bij onze landgenoot echter geen gebrek. Iguacel snelde namelijk vanuit baan één naar de tweede stek in het spoor van een ongenaakbare Liemarvin Bonevacia. Iguacel zou tot in de laatste rechte lijn standhouden, maar liep aan tegen een verzuringsmuur. De atleet van LYRA finishte daardoor als zesde in 47″78. Hij mag echter met opgeheven hoofd zijn eerste EK bij de senioren verlaten.

Onze noorderburen waren ronduit indrukwekkend, aangezien Bonevacia dus die tweede halve finale won. Tony Van Diepen was goed voor winst in de eerste halve finale in een nieuwe PR van 46″06 en ook Jochem Dobber stelde een finaleticket veilig met de winst in de derde halve finale in 46″56. Een Nederlands podium kan zomaar dus, maar het lijkt vooral de vraag of Van Diepen nog sneller kan én zo het NR van Bonevacia (45″99) zal bedreigen.