Jente Hauttekeete kwam afgelopen weekend op het BK AC in Louvain-la-Neuve aan de start van de 60m. Zes dagen eerder zette de junior van KAAG een wel bijzonder straffe zevenkamp in zaal neer. Met 6.062 punten heeft Hauttekeete een wereldrecord bij de junioren achter zijn naam staan. De wereldrecordhouder koestert grote dromen, maar houdt beide voeten op de grond. Wij spraken hem woensdag, amper drie dagen na zijn triomftocht in Frankfurt. 

Jente Hauttekeete zorgde acht dagen geleden zonder twijfel voor dé Belgische prestatie van het indoorseizoen tot nu toe. De junior van KAAG verbeterde namelijk op Duitse bodem het WR zevenkamp in die categorie tot zomaar even 6.062 punten. Toch hing dat record aan een zijden draadje tijdens het polsstokspringen, waarin Hauttekeete op zijn aanvangspoging met het nodige geluk in de derde poging alsnog over 4m20 ging. “Het was spannend bij polsstok, want ik had drie pogingen op 4m20 nodig. De laatste poging is op de één of andere manier toch nog goed afgelopen, wat niemand had verwacht. Het was een zeer speciale poging, acrobatisch bijna, waardoor het even zeer spannend was. Na de eerste dag ben ik samen met mijn papa (Hendrik Hauttekeete, tevens zijn trainer; red.) beginnen rekenen, aangezien het WR na drie persoonlijke records op de eerste dag tot de mogelijkheden behoorde. Mits een redelijke goede tweede dag zat het WR er mogelijk in. Ik heb liggen denken over hoe ik het zou moeten doen, waardoor ik maar moeilijk in slaap geraakte”, vertelt de wereldrecordhouder.

“Over het hoogspringen was ik het meest tevreden, met een PR van zes centimeter. Het was het topppunt van mijn tweedaagse. Mijn trainer heeft achteraf ook gezegd dat het een WR in de zevenkamp was, wat een mooie bonus was uiteraard. Het doel was eigenlijk om het al zeer sterke BR van Jaan Bal aan te vallen, maar het WR kwam zo onverwacht dat ik het ergens niet goed besefte. Ik ben niet zo uitbundig als ik een record breek, maar ik was wel superblij uiteraard”.

Het volledige interview met de junior én een video van zijn gelukte sprong op 4m20 kan u hieronder bekijken.