Philip Milanov kon het afgelopen jaar nog niet overtuigen, maar knoopte gisteren aan met een hoopgevend resultaat. De Belgische recordhouder en voormalige vice-wereldkampioen in het discuswerpen was de beste op de Meeting de Marseille met een worp van 63m51. Het was zijn eerste worp voorbij 63 meter sinds augustus vorig jaar. 

Philip Milanov weet opnieuw wat winnen is. In het Zuid-Franse Marseille wierp de 29-jarige atleet zijn projectiel namelijk 63m51 ver, goed voor een verbetering van zijn seizoensbeste van 62m78. De afgelopen weken kon de discuswerper van VAC nog niet echt overtuigen, maar nu lijkt hij dus op de goede weg. Zijn worp in Marseille was de eerste worp voorbij 63 meter sinds de Brussels Grand Prix van 2019 eind augustus. Onze landgenoot haalde het in Frankrijk van Lolassonn Djouhan en Mauricio Ortega.

Op de 110m horden kwam belofte Michael Obasuyi in actie. De atleet van OEH blijft voorlopig zoeken naar het juiste ritme en moest vrede nemen met een vijfde stek in 13″88. De winst ging opnieuw naar Orlando Ortega, die aan een bijzonder sterke zomer bezig is. De Spanjaard benaderde met 13″15 zijn beste wereldjaarprestatie.

https://www.instagram.com/p/CErzGdwDSOW/