De hittegolf teisterde vandaag ook de atleten op de GP Mingels in het Koning Boudewijnstadion. Belgian Cheetahs Camille Laus en Paulien Couckuyt trotseerden de warmte en noteerden PR’s op respectievelijk de 200m en 400m. Belgian Tornados Julien Watrin en Jonathan Sacoor verzorgden het spektakel bij de mannen op de halve baanronde. De broers Borlée pasten voor die afstand, maar kwamen wel in actie op de 100m.

In het Koning Boudewijnstadion mocht de Grand Prix Mingels een stevig tweeluik op gang trappen. Morgen maken heel wat atleten uit onze buurlanden hun opwachting, vandaag was het eerder een nationale aangelegenheid. Voor het merendeel van de atleten was vandaag de eerste wedstrijd van het zomerseizoen. Europees beloftekampioen op de lage horden, Paulien Couckuyt, koos voor de baanronde zonder hindernissen. Couckuyt, die voor het eerst in de kleuren van VAC verscheen, had haar zinnen op een nieuw PR gezet en stelde niet teleur. De Belgian Cheetah dook met 52″98 ruim onder haar PR van 53″48. Margo Van Puyvelde, die de snel gestarte Couckuyt probeerde bij te benen, kreeg het in de laatste rechte lijn lastig. In haar eerste wedstrijd in openlucht in twee jaar tijd noteerde ze 54″59. Morgen verschijnt het duo opnieuw aan de start. Al kiest de winnares van de dag er voor een race met hindernissen.

Margo Van Puyvelde – Foto: Quinten Lafort

Camille Laus voelde zich duidelijk geïnspireerd na het zien van de race van haar collega bij de Belgian Cheetahs. Laus verzekerde zich moeiteloos van de winst op de 200m, maar vooral haar eindtijd van 23″60 mocht er zijn. Ondanks de lichte tegenwind deed ze zo twee honderdsten beter dan haar PR. Ze stoot zo ook Cynthia Bolingo van de eerste plaats op de Belgische jaarranglijst. Bij de mannen was het uitkijken naar Julien Watrin en Jonathan Sacoor. Sacoor verraste met een explosieve start, maar het was Watrin die in de slotmeters het verschil maakte. Hij klokte af na 21″00, gevolgd door de wereldkampioen bij de junioren met 21″15. Voor die laatste was het een verbetering van zijn drie jaar oud PR. Christian Iguacel benaderde het topduo met een PR van 21″28. Iguacel en Sacoor kiezen morgen voor de baanronde, Watrin gaat opnieuw vol aan de bak op de 200m.

Jonathan en Dylan Borlée – Foto: Quinten Lafort

KevinDylan en Jonathan Borlée maakten hun opwachting voor de eerste 100m van hun ongebruikelijk seizoen. Hun Franse trainer Guy Ontanon was aanwezig in het stadion om hen bij te staan. Kevin haalde het eerder onverwacht, al was de start van zijn tweelingbroer Jonathan daarvoor grotendeels verantwoordelijk. Die laatste kende moeilijkheden met zijn startblok en verloor enkele kostbare honderdsten. Kevin haalde het in 10″64, gevolgd door Jonathan en Dylan in 10″69 en 10″72. Door het voorval met de startblok is Jonathan uit op revanche, waardoor de broers morgen zowel de 100m als 200m voor hun rekening nemen op de Brussels Grand Prix. Bij de vrouwen snelde Rani Rosius ondanks behoorlijk wat tegenwind naar de winst in 11”68. Manon Depuydt bleef op haar beurt met 11”94 op haar honger zitten. Op de 100m horden opende Angel Agwazie haar seizoen degelijk met 13”79. Corentin Campener schreef met 7m53 het verspringen op zijn naam.

De uitslagen van de GP Mingels kan u hier terugvinden.