Ismael Debjani en Cynthia Bolingo maakten gisterenavond het mooie weer op hun thuispiste in Nijvel. Beide CABW-atleten waren goed voor overwinningen. Debjani sprak zijn turbo aan in de slotronde van de 1500m. Bolingo was zowel op de 100m als op de 200m oppermachtig. Bij zijn seizoensopener op de dubbele baanronde maakte Eliott Crestan een goede indruk.

Gisterenavond stond in Nijvel een open meeting van de lokale club CABW gepland. Gelukkig voor de organisatie was het aanvangsuur van de meeting pas na 18u00, waardoor er van de loden hitte al minder sprake was. Bovendien lag een groot deel van de piste in de schaduw, waardoor de omstandigheden, zeker voor de sprintnummers, nagenoeg perfect waren. Het was echter vooral uitkijken naar de 1500m waarin heel wat mooie namen aan de start verschenen. Lokale held en Belgisch recordhouder Ismael Debjani nam het namelijk op tegen onder meer Isaac Kimeli, Robin Hendrix en de Fransman Hugo Hay. Hazen van dienst waren marathonloper Thomas De Bock en Stijn Baeten.

De Bock en Baeten leverden puik werk af, waardoor het uitkijken werd naar een spannende slotronde. Hendrix ging als eerste aan de boom schudden, maar het was Debjani die als een raket aanzette. Niemand kon de atleet van CABW volgen, de chrono stopte na 3’37″89. Kimeli hield in zijn eerste race sinds het BK veldlopen nog net trainingsmakker Hay achter zich in 3’39″85. Belofte Thomas Vanoppen finishte op een knappe vijfde stek in 3’41″28, waarmee hij bewees dat zijn stevig PR van vorig weekend geen toevalstreffer was. Overmorgen opteert Debjani voor een 1000m in het Koning Boudewijnstadion tijdens de Brussels Grand Prix.

Eliott Crestan – Foto: Quinten Lafort

Eliott Crestan komt eveneens zondag in actie in Brussel. De derde van het WK voor junioren van 2018 opende in Nijvel zijn seizoen op de 800m. Na degelijk haaswerk van hordeloper Romain Nicodème, die in 53 seconden aan de bel passeerde, draaide Crestan op 300m van de finish de gaskraan open. Het resultaat van 1’47″19 was een meer dan geslaagde opener voor de Belgische kampioen. Aaron Botterman moest pas bij het ingaan van de laatste rechte lijn definitief passen. Hij liet de klok stoppen na 1’49″68.

Cynthia Bolingo dubbelde voor eigen volk door zowel de 100m als 200m voor haar rekening te nemen. De Belgian Cheetah moest beide races met lichte tegenwind afwerken. Op de 100m, haar opwarmer voor de dubbele afstand, noteerde ze met 11″74 een degelijke tijd. Haar 200m was met 23″68 al een mooie waardemeter. Afgelopen zondag liep de atlete haar eerste wedstrijd in anderhalf jaar tijd nadat ze lang geveld werd door blessures. Bolingo hoopt de komende weken haar PR van 23″11 te benaderen op de halve baanronde. Haar clubgenote en derde van het EK voor junioren, Lucie Ferauge, was goed voor 24″06.