Vanessa Sterckendries heeft in het Franse Lille haar eigen BR in het hamerslingeren aangescherpt. Afgelopen zondag was de atlete van OEH al goed voor een evenaring van haar BR met 67m78. Vandaag slingerde de 24-jarige atlete haar projectiel voor het eerst voorbij 68 meter. Met 68m39 komt ze opnieuw een stapje dichter bij die magische grens van 70 meter. Renée Eykens, Timothy Herman en Ben Broeders kwamen in het Zweedse Karlstad in actie.

Vanessa Sterckendries heeft duidelijk de goede flow te pakken. Afgelopen zondag evenaarde ze haar eigen BR in het hamerslingeren. Vandaag zette de atlete haar ambities kracht bij om in de toekomst voorbij 70 meter te werpen. In het Franse Lille noteerde ze namelijk als eerste Belgische vrouw ooit een worp van 68 meter. Met 68m39 doet ze 61 centimeter beter dan haar voormalige BR.

Maandag lieten we de atlete, die naar eigen zeggen in wintermodus verkeert, nog aan het woord. Die reactie kan u hier lezen.

https://www.instagram.com/p/CCZBuGdHB8n_PaNVEeCTKjVkFMKv95MDAX4W500/

Broeders moet alleen Duplantis voor zich laten, Eykens en Herman met seizoensopener

Ben Broeders – Foto: Golazo

In het Zweedse Karlstad verschenen twee Belgen aan de start. Ben Broeders maakte het mooie weer in winderige omstandigheden. De Belgische recordhouder had op 5m37, 5m52 en 5m62 telkens slechts één poging nodig. Vervolgens ging de lat naar 5m72, waar Broeders tot twee keer toe héél dicht in de buurt kwam. Alleen ene Armand ‘Mondo’ Duplantis wist over 5m72 te wippen, vervolgens werd de competitie door de slechte weersomstandigheden stopgezet. Duplantis had op 5m52 wel drie pogingen nodig. De Pool Piotr Lisek vervolledigde het podium.

Renée Eykens begon in Karlstad aan haar zomerseizoen. De winderige omstandigheden speelden de 800m-specialiste ook parten. Eykens verweerde zich echter in een voornamelijk Scandinavisch gezelschap. Onze landgenote finishte als derde in 2’05″02. De winst ging naar de Zweedse Hedda Hynne in 2’03″71.

Speerwerper Timothy Herman schoot eveneens in Karlstad zijn seizoen op gang. De atleet van ACME deed het meer dan degelijk. Herman begon met een foutpoging aan de competitie, maar noteerde vervolgens een degelijke 77m92, gevolgd door een nog betere 78m75. Het PR van de 29-jarige speerwerper bedraagt 80m48. Daniel Stahl was dé ster van de avond met een worp van 68m10 in het discuswerpen. Eind juni was de Zweed al goed voor 70m25.