Elien Vekemans heeft het junioren-BR polsstokspringen tijdens de Razorback Invitational in het Amerikaanse Fayetteville met één centimeter aangescherpt tot 4m17. Vekemans, die de kleuren van de University of Oklahoma vertegenwoordigt, kende in eerste instantie moeilijkheden op 4m07, maar kon daarna doorzetten. De lat ging vervolgens naar 4m17, exact één centimeter beter dan het drie jaar oude BR van Hanne De Baene. Afgelopen zomer werd Vekemans nog derde op het EK voor junioren.

Elien Vekemans is bezig aan haar eerste jaar als atlete en studente in de Verenigde Staten. Vekemans opteerde voor de University of Oklahoma om zo ook haar polsstokdroom levendig te houden, mét succes, want de atlete van DCLA verbeterde afgelopen nacht het BR bij de junioren met één centimeter. Vekemans begon haar competitie op 3m82, maar kende toch aardig wat moeite met 4m07. In haar ultieme derde poging wipte de juniore wel over de lat, waardoor ze de jacht kon openen op het drie jaar oude BR.

In tegenstelling tot op 4m07 wipte de derde van het EK voor junioren in haar eerste poging over die hoogte. De lat ging daarna nog naar 4m27, maar dat bleek voorlopig nog te hoog gegrepen. Vekemans maakt deel uit van een select kransje Belgische junioren dat kans maakt op het WK voor junioren in het Keniaanse Nairobi, begin juli. Het BR bij de senioren vrouwen in zaal bedraagt 4m36 en staat op naam van Fanny Smets.