Het proces omtrent de omstreden ex-voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie is uitgesteld. De zaak van Lamine Diack zou op maandag van start gaan, maar vrijwel onmiddellijk werd om uitstel gevraagd. Wegens nieuwe onderzoeksresultaten zal de rechtszaak pas in juni voorkomen.

De intussen 86-jarige Lamine Diack weet nog steeds niet welke straf hem boven het hoofd hangt. De Senegalees was voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie (toen IAAF, nu World Athletics) tussen 1999 en 2015. Het proces omvat beschuldigingen over corruptie, met betrekking tot het beschermen van gedopeerde Russische atleten, en witwaspraktijken tijdens zijn periode als voorzitter.

De zoon van Lamine Diack, Papa Massata Diack, wordt beschuldigd van dezelfde feiten. Hij vluchtte bij het begin van het onderzoek naar Senegal, waar hij nog steeds verblijft aangezien het land hem niet wil uitleveren. In 2016 werd tevergeefs een getuigenis over zijn vader en bankgegevens opgevraagd. Net nu, bij het begin van het proces, kwam het nieuwe bewijsmateriaal terecht. De zaak werd meteen met vijf maanden uitgesteld. In die tussentijd moet Lamine Diack in Frankrijk blijven onder huisarrest, waar hij sinds november 2015 zit. Hij blijft, net als zijn zoon, alle aantijgingen ontkennen.