Het zijn zware tijden voor de atletiek. Zo werd onlangs een Duitse documentaire gemaakt over georganiseerde doping bij de Russen. Later kregen veel Russische atleten, voornamelijk snelwandelaars, een schorsing onder de neus voorgeschoteld. Naar aanleiding van die schorsingen stapte de bondscoach van de Russische atletiekfederatie op. Met andere woorden: het rommelt in de (Russische) atletiek. En dat heeft zijn gevolgen.

BBC Sport kwam met deze problemen eens polsen bij IAAF-voorzitter Lamine Diack. Hij krijgt in augustus een opvolger maar ziet momenteel, zo zegt hij zelf, een crisis in de atletiek. Hij was geschokt toen de inhoud van de documentaire hem bereikte, maar vindt het zelf een grap dat 99% van de Russische atleten aan doping zou doen.

Bekijk het interview met de IAAF-voorzitter zelf via deze link.