Renée Eykens, Eline Berings en Philip Milanov moeten het in het olympisch jaar 2020 zonder een profcontract doen. Hun lopende contracten bij Sport Vlaanderen zijn niet verlengd. Voor Paulien Couckuyt en Hanne Maudens ligt er wel een mooi cadeautje onder de kerstboom, want zij krijgen een contract.

Dat het contract van discuswerper Philip Milanov niet verlengd zou worden, kwam de afgelopen weken al onder de aandacht in de media. Maar de Bruggeling is niet de enige die zijn inkomen kwijt is. Ook hordeloopster Eline Berings en 800 meterspecialiste Renée Eykens zien hun profcontracten stopgezet. Eykens en Milanov hadden een deeltijds studentencontract, Berings verliest haar fulltime profcontract.

Vier lopende contracten werden verlengd: de voltijdse overeenkomsten van Thomas Van der Plaetsen, Bashir Abdi en Isaac Kimeli en het studentencontract van Ben Broeders.

Twee atleten genieten in 2020 voor het eerst van een profcontract. Hanne Maudens en Paulien Couckuyt zien hun medailles van op het EK voor beloften en hun mooie prestaties in Doha beloond met een studentencontract.