Alsof winnen heel gemakkelijk lijkt. Een week na zijn zege op de CrossCup-manche in Mol mocht Isaac Kimeli opnieuw een overwinning aan zijn palmares toevoegen. Hij volgde niemand minder dan Julien Wanders op in de Zwitserse Corrida Bulloise.

De Corrida Bulloise in de sympathieke Zwitserse gemeente Bulle beschikt over een mooie erelijst. De voorbije twee jaar won de Zwitser en Europees recordhouder op de vijf kilometer, tien kilometer en halve marathon, Julien Wanders. Dit jaar nam hij door zijn deelname aan het WK in Doha, waar hij de finale van de 5.000m niet haalde en uitstapte tijdens de 10.000m, iets langer rust. Landgenoot Tadesse Abraham werd getipt als de grote favoriet. De zilveren medaillewinnaar van het EK in Berlijn op de marathon kent het parcours als zijn broekzak, aangezien hij er al drie keer op het hoogste schavotje mocht staan.

Isaac Kimeli – Foto: GOLAZO

Op het technische en heuvelachtige parcours liep niet de topfavoriet maar wel de Keniaan Boniface Kibiwott vooraan. De trainingspartner van Wanders had iets voor halfweg een splijtende demarrage geplaatst. Alleen Isaac Kimeli bleek in staat om hem terug te halen. Lang bleven ze niet samen, op het stukje bergop maakte de atleet van OEH meteen komaf met zijn concurrent. Kimeli werkte zijn acht kilometer af in 22’55″6 en had daarmee twintig seconden voorsprong op Kibiwott. Topfavoriet Abraham eindigde in zijn spoor als derde. Vorig jaar won Wanders nog in een parcoursrecord van 22’27, toen werd Kimeli vijfde.

Na overwinningen op de CrossCup-manches in Berlare en Mol zegeviert de vice-Europees veldloopkampioen nu ook op internationale bodem. Volgende week volgt de (super)korte cross in Roeselare, waar hij samen met zijn trainingspartner Robin Hendrix tot de favorieten behoort.

Hieronder kan u de wedstrijden in Bulle herbekijken. De race met Kimeli begint na ongeveer 55 minuten.