De eerste dag van de European Team Championships in Sandnes brengt al twee finales: die van het discuswerpen bij de vrouwen en het hamerslingeren bij de mannen. Verder staan de reeksen van alle spurtnummers op het menu, en zal dus blijken hoeveel van onze snelle mannen en vrouwen zich in de finale weten te hijsen. Volg hieronder alles op de voet met onze live-updates.

18u50: Alle actie vanop de eerste dag nog eens terugkijken? Dat kan hier.

18u45: Na de eerste dag is België elfde en laatste met drie punten, maar daar mogen we ons niet op blindstaren. Liefst negen van onze tien spurters haalden de finale, en dus mag deze eerste dag eigenlijk behoorlijk succesvol worden genoemd.

18u35: België sluit dag 1 op een mooie manier af. Paulien Couckuyt, kersvers Europees beloftekampioene, loopt naar 58″67 in de 400 meter horden, de vierde tijd van alle deelneemsters. We zien haar morgen dus terug in de finale.

18u20: Dylan Owusu lijkt een technisch onverzorgde race te lopen op de 400m horden, maar het resultaat maar er nog best zijn. Bij frisse temperaturen en een felle wind klokt hij 51″64, de vierde tijd over beide reeksen heen en goed voor een finaleplaats.

18u10: Minder nieuws uit de discuskooi, waar Anouska Hellebuyck de elfde en laatste plaats niet kan vermijden. Haar tweede poging is met 39m87 de beste.

18u05: Nog veel meer dan Sacoor gaat Camille Laus volledig stuk in de laatste rechte lijn van de 400 meter, maar ze plaatst zich wel voor de finale. Haar 53″31 vormt de zesde tijd.

17u50: Jonathan Sacoor maakt indruk op de 400 meter. Bij een hele felle wind loopt hij met een straat voorsprong naar 46″57, de snelste tijd van alle deelnemers. In de laatste rechte lijn kreeg hij het wel zwaar. Met een betere indeling en minder wind zit er iets moois in.

17u30: Als we één ding onthouden hebben van het EK in Berlijn is het wel dat goed starten héél veel kan doen voor de sfeer en het vertrouwen binnen de Belgische delegatie. Gelukkig zitten onze landgenoten ook hier in Sandnes in een goeie flow, met voorlopig vijf finaleplaatsen.

17u25: Huppakee, we hebben er nog twee finalisten bij, beiden op de 200 meter. Robin Vanderbemden zet met 21″27 de vierde tijd neer, Imke Vervaet klokt met 23″69 op de 200 meter zelfs de derde tijd. Toch wel een kleine verrassing.

17u10: Elise Mehuys bereikt de finale van de 100 meter. Ze loopt bij een meewind van 0.7 meter per seconde naar 12″05, goed voor de zevende tijd. De Portugese Lorene Dorcas Bazolo is de snelste in 11″52.

17u05: De eerste finale is afgelopen. Remi Malengreaux besluit het hamerslingeren op de tiende plaats met 58m26. De winst gaat naar de Hongaar Bence Halasz met 75m63.

17u00: Andreas Vranken is de eerste Belg die het onderspit moet delven. Hij werkt zijn 100 meter af in 10″88, en dat levert de tiende plaats op. Geen finaleplaats dus voor hem. We zien hem morgen wel terug in de 4×100 meter.

16u18: Ook Sarah Missinne bereikt de finale! Het was behoorlijk spannend, maar haar 14″01 op de 100 meter horden vormt precies de achtste tijd.

16u10: België heeft een eerste finalist. Michael Obasuyi stoot door op de 110 meter horden. Met 14″00 bij een tegenwind van 1.5 meter per seconde klokt hij de tweede tijd van alle deelnemers.

15u55: Camille Snyders wordt over beide B-reeksen heen vierde in 10″99 met een tegenwind van -1.9 meter per seconde. De Nederlander Taymir Burnet is de snelste in 10″56, voor zijn landgenoot Churandy Martina (10″73). Bij de vrouwen is opnieuw een Nederlandse de snelste. Pieter Nargelis Statia loopt 11″84. Rani Rosius klokt 12″07 bij de volle 3.7 meter tegenwind per seconde, Nora Thiry laat 12″27 optekenen.

15u45: Ons overzichtsartikel, met linkjes naar programma, liveresults en voorbeschouwing, vindt u hier terug.

15u24: We beginnen over één minuut met de B-reeksen van de 100 meter bij de mannen. Camille Snyders vertegenwoordigt België.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.