Paulien Couckuyt heeft zich zonder problemen verzekerd van de halve finales van de lage horden op het EK voor beloften. Couckuyt begon stevig aan de derde reeks op de 400m horden. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn leidde de Belgian Cheetah de dans. Ze zou nog ingehaald worden door de Tsjechische Vondrova, maar was met haar tweede plaats in 58″38 meteen zeker.

Het is het eerste individuele kampioenschap voor de hordeloopster, die gezien haar PR van 57″11 kans maakt op de finale van zondag. Daarvoor zal ze morgen rond 17u haar race van vandaag minstens moeten herhalen indien ze de finale wil halen.

“Tot en met horde vijf ging alles héél vlot, dus daar moet ik zeer tevreden over zijn. Daarna liep het een beetje fout. Ik heb geen idee wat er exact is gebeurd, maar het kwam niet uit. Het belangrijkste is echter dat ik morgen een nieuwe kans krijg om een betere race te lopen. Mijn eerste doel is alvast bereikt”, klonk het bij de hordeloopster.