Babette Vandeput heeft met een 11de plaats haar eigen verwachtingen niet kunnen waarmaken. Vandeput had voor het EK voor beloften gehoopt op een plaats bij de beste acht, maar strandde op de elfde plek in de discusfinale. Met 49m67 bleef ze een eind verwijderd van de 51m91 waarmee ze zich gisteren kon verzekeren van de finale.

De openingsworp van Babette Vandeput was, in tegenstelling tot gisteren, met 49m67 heel degelijk. In de twee daaropvolgende pogingen kon ze zich niet meer verbeteren waardoor Vandeput zich niet bij de beste acht kon scharen. Ze kreeg bijgevolg ook geen drie extra worpen meer waardoor de competitie afgelopen was voor haar. Voor een plaats bij de beste acht had Vandeput beter moeten doen dan 51m03, hetgeen zeker binnen haar mogelijkheden lag.

“De elfde plaats was niet waarop ik gehoopt had, dus ik ben toch wat teleurgesteld. Een plaats bij de beste acht was mooi geweest, maar ik kan het enkel mijzelf kwalijk nemen”, reageerde Vandeput nuchter.