Stijn Baeten en Renée Eykens hebben gisterenavond hun finales afgewerkt op de Universiade. Baeten zou in de finale van de 1500m amper 24 honderdsten tekort komen voor het brons. Eykens werd zesde in de 800m-finale op 40 honderdsten van het podium.

Stijn Baeten noteerde tijdens de reeksen van de 1500m de derde tijd van allee deelnemers en maakte op papier dus zeker kans op een medaille. In de finale wou niemand echter voorin het vuile werk opknappen, waardoor Baeten besloot om zelf het tempo te gaan bepalen. In de laatste rechte lijn leek hij op weg naar de medailles. De Pool Michal Rozmys, de Tsjech Jan Fris en de Fin Jonas Rinne gingen echter op en over onze landgenoot, waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde stek in 3’54″26.

“Het tempo lag al enorm laag in de beginfase en niemand leek zin te hebben om het kopwerk te doen. Ik heb me dan maar opgeofferd en haalde zo bijna een medaille vanop de kop. Ik voelde me in de laatste ronde logischerwijs een tikkeltje minder fris, wat me in de laatste 50 meter zuur is opgebroken. Anders kon ik sowieso met een medaille naar huis”, aldus de man van DCLA.

Renée Eykens kon zich in de halve finales nog optrekken aan een seizoensbeste van 2’02″55. In de finale streed ze mee voor de medailles, aangezien ze met het leiderstrio de laatste rechte lijn indook. Eykens kon echter niet meer verdapperen en moest lijdzaam toezien hoe ze nog twee plaatsen moest toegeven. Met 2’02″71 bleef ze uiteindelijk slechts 40 honderdsten van het brons verwijderd van de Oegandese Docus Ajok. De winst op de dubbele baanronde was weggelegd voor Catriona Bisset, die in de halve finale van Eykens ook al duidelijk de snelste van het pak was. De Australische haalde het in 2’01″20.