Alexander Doom heeft zich in het Zwitserse Genève verzekerd van het EK voor beloften. Doom legde zijn baanronde af in 46″43, drie honderdsten beter dan zijn PR, maar vooral sneller dan de gevraagde 46″65 om naar het Zweedse Gävle te trekken midden juli.

De chrono van Doom betekent ook goed nieuws voor de 4x400m-ploeg op dat EK, aangezien via de opgetelde tijden nu ook zekerheid over hun deelname bestaat. Jonathan Sacoor gaf al eerder aan dat hij gebrand is op een goede prestatie met het team.

“Het was niet simpel vanuit baan acht. Ik heb liever iemand in de baan voor mij. Daardoor heb ik mijn eigen koers wel kunnen lopen en plots was die tijd daar. Ik had het niet direct verwacht, aangezien ik de afgelopen wedstrijden nog op zoek was naar het goede ritme. Het is uiteindelijk nog maar mijn derde 400m van deze zomer en afgelopen winter verliep door een blessure niet zoals gepland”, klinkt het bij Doom.

“Normaal gezien volgende de komende weken nog enkele 400m-wedstrijden, maar nu gaan we de planning toch moeten herzien. Ik ga zeker nog een paar wedstrijden afwerken op kortere afstanden. De komende maand ga ik ook nog goed trainen met het oog op het EK. Mijn doel is om de halve finales te halen en daarna zien we wel. Een finale zou fantastisch zijn. Met de 4x400m kunnen we hoog eindigen”, besluit de sprinter van AVR.