Daniel Segers kwam afgelopen weekend in actie in het Duitse Bernhausen. De eerstejaarsjunior ging in zijn eerste volledige tienkamp op zoek naar de EK-limiet van 7.249 punten. Segers zou absoluut niet teleurstellen en vlot de limiet behalen met 7.379 punten. De atleet van EA vervoegt daardoor zijn trainingsmakker Jaan Bal op de tienkamp in Böras.

Daniel Segers is één van de grootste meerkamptalenten in ons land. Toch was het even bang afwachten na zijn eerste doorgedreven test op de Flanders Cup meerkamp in Herentals, waar hij de eerste dag van de tienkamp afwerkte. Segers liep namelijk een contractuur aan de hamstring op na zijn ongelooflijke 400m in 47″51.

“Het plan was dus om na Herentals te beginnen aan het meer specifieke trainingswerk. Daar kwam echter weinig van in huis, aangezien ik tot enkele dagen voor de afreis naar Bernhausen toch wel last heb ondervonden aan mijn hamstring. Daardoor heb ik afgelopen weekend ook niet echt kunnen tonen wat ik waard ben. Het voornaamste is echter dat ik me mag opmaken voor het EK, nadat vorig jaar mijn seizoen door blessures in het water viel. Ik voel wel dat ik met wat finetuning echt wel een versnelling hoger kan schakelen op het EK”, klinkt het bij Segers.

Bibberen op de horden

In Bernhausen kon Segers tijdens de meeste onderdelen van zijn tienkamp op, of boven zijn niveau presteren (met onder meer PR’s in het speerwerpen en polsstokspringen). Alleen op de horden liep het bijna fout af.

“Een schoonheidswedstrijd had ik er zeker niet mee gewonnen. Ik kwam al vroeg in de race slecht uit en knalde vol tegen een horde. Op dat moment beslis je om door te gaan of stil te staan, maar dat zou ook betekenen dat mijn EK-limiet onmogelijk was. Ondanks dat ik totaal uit balans was en de heren naast mij ook knoeiden, ben ik op wilskracht gefinisht. Ik heb daar heel wat punten laten liggen, maar was vooral blij toen ik heelhuids over de finish kwam. De eveneens slordige races van mijn concurrenten hielpen niet, zeker gezien het feit dat ik in de relatief zwakkere reeks was ingedeeld bij gebrek aan PR”, voegt de meerkamper toe.

Het BR en die straffe baanronde

Het BR van Thomas Van der Plaetsen (7.769 punten) lijkt nog ver weg, maar mits twee superdagen kan er veel voor de meerkamper, die als scholier bijna het WR in zaal verbeterde. Volgend jaar kan hij nogmaals proberen jagen op het record, aangezien hij pas eerstejaarsjunior is. De straffe prestaties op de 400m tonen alvast het potentieel van het rastalent.

“Het hoofddoel is nu om zes weken fit te blijven en goed te trainen, zodat zowel Jaan (Bal; red.) als ik in topvorm aan de start van het EK verschijnen. Het BR kan een uitdaging worden, maar het is geen doel op zich. Ik denk wel dat het Cedric (Nolf; de trainer van Segers en Bal) zou plezieren als het we het record van Thomas kunnen benaderen, of wie weet verbeteren. Thomas is een goede vriend van Cedric, dus hij zou er wel mee kunnen leven (lacht; red.). Voor Cedric is het een enorme opsteker dat we allebei naar Zweden mogen, aangezien het vorige zomerseizoen van Jaan en ik in het water viel door blessures. Van internationale kampioenschappen was daardoor helaas geen sprake. Op de 400m heb ik mezelf toch wel verbaasd. Het is een discipline waarin ik al enkele jaren goed voor de dag kom, maar niet in die mate om dit jaar al 47″51 te lopen. Een uitstapje naar die 400m is voorlopig niet aan de orde”, besluit de junior van EA.

Een korte samenvatting van zijn tienkamp kan u hieronder bekijken.