Daniel Segers heeft zich in het Duitse Bernhausen gekwalificeerd voor het EK voor junioren. De meerkamper van EA moest 7.249 punten halen om zeker te zijn van het EK. Na tien proeven kwam de atleet uit op een totaal van 7.379. Een tikkeltje beter dan zijn trainingsmakker Jaan Bal, die 7.341 noteerde. Daardoor wordt Segers nu de derde tienkamper aller tijden bij de junioren.

Daniel Segers had in het Duitse Bernhausen één doel voor ogen: comfortabel de EK-limiet behalen. De poulain van Cedric Nolf kon zich optrekken aan het feit dat zijn trainingsmakker, Jaan Bal, al zeker was van het EK. Segers ondervond wel in zijn eerste volledige tienkamp dat het gevaar telkens om de hoek kan loeren.

De eerste dag verliep degelijk voor Segers. Op de 100m noteerde hij 10″86, vijf honderdsten boven zijn PR. In het verspringen, een nummer waarin Segers kan uitblinken, vlotte het niet zoals verhoopt. Met 7m19 beperkte hij echter méér dan de schade. In het kogelstoten kwam hij opnieuw degelijk voor de dag met 12m92, gevolgd door een aardige 1m94 in het hoogspringen. Op de baanronde etaleerde de atleet zijn klasse door naar 47″70 te stomen. Iets trager dan zijn 47″51 van eerder dit seizoen, waardoor hij last kreeg aan de hamstrings.

Vandaag ondervond de meerkamper van EA geen last aan zijn hamstrings. Al hield hij even het hart vast tijdens de chaotische 110m horden, waarin quasi elke atleet bijna ten val kwam. Met 15″57 tekende hij voor zijn minste resultaat van het weekend, maar het belangrijkste was toch dat hij veilig en wel over de finish kwam. Over naar het discuswerpen waarin hij met 37m43 goed voor de dag kwam. In de volgende disciplines, het polsstokspringen en het speerwerpen, zou Segers zichzelf twee keer verbeteren. Van 4m10 naar 4m30 en van 37m67 tot 38m40. In de afsluitende 1500m volstond een tijd van 4’45 om zeker te zijn van het EK.

Dat vormde dan ook geen probleem voor de talentrijke meerkamper, die afklokte na 4’25″08. Dankzij een eindtotaal van 7.379 punten vervoegt Segers nu zijn trainingsmakker Bal op het EK voor junioren.