Twee Belgische aflossingsteams hebben zich op de IFAM Relays verzekerd van het EK in hun categorie. Het team bij de junioren vrouwen bleef met 45″77 in de reeksen en 46″02 in de finale twee keer onder de gevraagde 46″25. De beloften mannen deden met 39″94 in de reeksen beter dan de limiet van 40″00.

Het team bij de junioren vrouwen bestond uit startloopster Rani RosiusJanie De NaeyerNora Thiry en Lotte Van Lent. Het kwartet kwam met één groot doel aan de start op de eerste editie van de IFAM Relays: de EK-limiet van 46″25 slopen. Dat lukte twee keer met 45″77 als uitschieter in de reeksen. Lucie Ferauge ontbrak in Oordegem nog, aangezien ze vermoeid was door haar drukke planning van de afgelopen weken. Op het vorige EK voor junioren in het Italiaanse Grosseto werd het juniorenteam op de 4x100m verdienstelijk zesde.

“Het grote doel vandaag was om ons ticket naar Zweden veilig te stellen. Daar zijn we vlot in geslaagd. In de finale hoopten we stiekem nog sneller te kunnen, maar de vermoeidheid eiste toch zijn tol. De komende weken komen we met ons team zeker nog één of twee keer in actie. Zelf hoop ik ook nog individueel me te kwalificeren voor het EK op de 100m”, vertelde startloopster Rosius na afloop.

Kobe Vleminckx – Foto: Jeroen De Meyer

De beloften mannen op de 4x100m gingen op zoek naar een scherpe chrono van 40″00. Kobe VleminckxSimon Verherstraeten en de broers Antoine en Camille Snyders doken net onder die tijd in de reeksen met 39″94. In de finale haalde het team de finish niet. Op het vorige EK voor beloften in 2017 in Bydgoszcz was er geen team op de 4x100m aanwezig. “Het doet deugd om na de individuele limiet op de 200m nu ook een ticket naar Zweden als team op zak te hebben. De limiet was niet simpel, maar dankzij een knap staaltje teamwerk mogen we ons dus ook als team opmaken voor het EK”, klonk het bij Vleminckx.