Cedric Sorgeloos is de vierde junior die vandaag aan het feest mag. In Oordegem wierp de Waaslander zijn speer naar een nieuw record van 73m60. Naast zijn record moest ook de limiet voor het EK junioren eraan geloven. Voor het EK volstond 69m87.

Het scheelde maar een meter of Cedric Sorgeloos had vorig jaar aan het WK voor junioren mogen deelnemen. Dit jaar draaide het beter uit voor de speerwerper. Op het BK voor studenten liet Sorgeloos een hele knappe reeks noteren. Bij zijn eerste poging vloog de speer al meteen naar 73m60 waardoor de EK-limiet meteen binnen was. Zijn persoonlijk record van 70m94 ging zo onmiddellijk voor de bijl. Nadien bevestigde Sorgeloos door zijn speer nog driemaal voorbij de 70 meter te werpen.

Sorgeloos oogde achteraf ook uitermate tevreden. “Het EK was echt het hoofddoel voor dit seizoen en ik heb er een heel jaar hard voor gewerkt. Ik heb onder meer samen met mijn trainer, Bart Pauwels, en mijn kinesist hard aan mijn techniek gesleuteld. Dit moet mij helpen om mijn lichaam minder te belasten en het risico op blessures te verminderen. Na mijn stage in Portugal wist ik dat mijn vorm goed zat. Ik hoopte om mijn seizoen te kunnen openen met een worp van om en bij de 70 meter. Dat ik daar vandaag vier keer ver voorbij werp, was dan ook boven de verwachtingen. Er zit zeker nog marge op. De komende weken wil ik vooral ritme opdoen en rustig toewerken naar het EK.”